6 boli cauzate de lipsa somnului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 boli cauzate de lipsa somnului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 6 boli cauzate de lipsa somnului

Un om obisnuit poate rezista fara aer 3 minute, fara apa 3 zile si fara hrana 3 saptamani. Cat de mult poate rezista, insa, corpul uman, fara somn?

Un chinez de 26 de ani a murit dupa ce a ramas treaz timp de 11 zile, in incercarea de a vedea toate meciurile din cadrul unui Campionat European. In experimentele de laborator, rozatoarele cobai au murit dupa doua saptamani de nesomn.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Lipsa somnului atrage dupa sine o serie de boli grave, de la diabet si probleme cardiovasculare, pana la cancer.

 

Iata 6 boli cauzate de lipsa somnului.

 

 

  1. Alzheimer

Potrivit unui studiu realizat in 2013, la Universitatea Johns Hopkins, lipsa somnului nu doar ca duce la aparitia Alzheimerului, insa are un impact important asupra agravarii bolii. Privarea de somn scade abilitatea creierului de a se debarasa de toxine ceea ce grabeste aparitia dementei.

 

 

  1. Obezitate si diabet

La Universitatea din Chicago s-au efectuat studii care au scos la iveala faptul ca somnul de proasta calitate poate cauza obezitate si, in cele din urma, diabet.

 

 

  1. Boli cardiovasculare

Un studiu prezentat la intalnirea anuala a membrilor Societatii Europene de Cardiologie (EuroHeartCare) a concluzionat ca tulburarile de somn pot creste de 2,6 ori riscul de a face infarct miocardic si de 1,5 pana la de 4 ori riscul unui atac cerebral.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/11/2016