Shop
Ultimele 100 de articole

5 greşeli care îți pun în pericol sănătatea intimă. Nu le mai face începând de azi

14 mai 2019, , Vizualizări:

În lunile călduroase ale anului ești mai predispusă la infecții în zona intimă. Iată cele mai comune greşeli pe care le poți face atunci când vine vorba de igienă intimă.

Statul pe scaun mult timp

Stând așezată multe ore la rând poate duce la apariţia durerii în partea inferioară a spatelui, dar crește și riscul de infecţii vaginale. Timpul lung de şedere în aceeaşi poziţie creşte temperatura şi, prin urmare, umiditatea din zona genitală din cauza ventilaţiei reduse. Căldura, frecarea şi umiditatea provoacă iritaţii în regiunea vaginală şi creează condiţii pentru dezvoltarea germenilor şi ciupercilor patogene. Cele mai frecvente ameninţări la adresa sănătăţii genitale cu care se confruntă femeile în timpul lunilor calde de vară sunt candidozele şi infecţiile urinare.
Mijloace de igienizare a zonei intime

Deşi femeile nu e indicat să folosești orice produs de ingirijire intimă, se estimează că 20-40% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani folosesc săpun sau şerveţele care, de fapt, irită vaginul şi sporesc riscul de infecţii vaginale.

O igienă precară în timpul menstruaţiei

Tampoanele sau absorbantele trebuie schimbate la cel mult patru ore sau mai des. Tot ce vine în contact cu pielea poate fi un potenţial iritant chimic. Utilizarea aceloraşi tampoane şi absorbante de ani de zile poate determina corpul să devină sensibil la orice iritant din produs. Şi produsele igieno-cosmetice utilizate trebuie să fie cât mai neutre şi de mai bună calitate.

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu