4 semne ca iti pasa prea mult! Iata ce trebuie sa faci - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 semne ca iti pasa prea mult! Iata ce trebuie sa faci

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 4 semne ca iti pasa prea mult! Iata ce trebuie sa faci
semne ca iti pasa prea mult

Sa-ti pese prea mult de ceilalti este mai rau decat sa fii indiferent. Prin lipsa stabilirii de limite si de prioritati rezonabile nu le permiti altor oameni sa se dezvolte in vreme ce pe tine insuti te slabesti. Lucrurile merg dincolo de dorinta de a le face placere semenilor tai. Procedand in acest fel dezvoltarea ta mentala si spirituala are de suferit pentru ca toata dragostea si resursele tale sunt oferite celorlalti oameni care par a suferi in tacere.

Adevarul este ca nu faci decat sa le hranesti nevoia de a gasi noi resurse (oameni) care sa aiba grija de ei. Personalitatile manipulative si agresive sunt atrase de persoanele care ii pun pe ceilalti pe primul loc si ii transforma in tinte.

Iata 4 semne care dovedesc ca iti pasa prea mult de ceilalti si cum sa rezolvi aceste probleme.

Tu si nevoile tale nu sunt niciodata pe lista prioritatilor

Esti genul de persoana care se asigura ca toti ceilalti au mancat inainte ca tu insuti/ati sa te asezi la masa. Asta inseamna ca nu intotdeauna vei avea si tu ceva de mancare. Te asiguri ca toti ceilalti au la indemana tot ce au nevoie pentru a reusi, insa nu apleci niciodata urechea la nevoia ta de a obtine un succes. Esti prea ocupat ca ceilalti sa se simta iubiti in vreme ce nevoile tale sunt lasate deoparte. Sanatatea ta mentala si spirituala pot fi puse in pericol.

Solutia:

Nu inseamna ca esti egoist daca te pui si pe tine pe lista prioritatilor. Daca tu flamanzesti nu mai poti sa obtii mancare pentru altcineva. Asigura-te ca ai grija de tine astfel incat sa ai o stare de sanatate buna si sa profiti de oportunitatile ivite de a te dezvolta. Daca nu mergi inainte vei avea tot mai putine resurse pentru a le imparti cu ceilalti. Pentru a-i ajuta pe ceilalti trebuie ca mai intai sa te ajuti pe tine insusti.

Citeste si: 4 semne ca nu ai grija de santatea ta emotionala

Iti este teama de opiniile si de respingerea celorlalti

Esti motivat de opiniile celorlalti. Nu vrei sa fii lasat in spate asa ca vrei sa fii considerat valoros. Nu doresti sa contrazici pe nimeni asa ca iti tii parerile doar pentru tine. Nu preiei conducerea chiar daca acest lucru ar fi benefic pentru toata lumea.

Solutia:

Persoanele care sunt atat de egoiste incat isi vad doar interesele personale se inconjoara doar de oameni care le sunt folositori nu sunt capabile sa dezvolte relatii care sa dureze. Nu conteaza cat de folositor esti in cele din urma vei fi inlocuit asa ca stai alaturi de oameni care te apreciaza cu adevarat.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/07/2021