Grapefruit-ul nu este doar un fruct delicios, ci si foarte sanatos. Cu putine calorii, fructul ofera mai mult de jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina C, fibre, vitamina A, potasiu si antioxidanti precum licopenul si betacarotenul. In plus, contine si 91% apa, facandu-l unul dintre cele mai bune fructe pentru hidratarea organismului.
Iata 4 motive serioase sa mananci grapefruit.
Previne accidentul vascular si bolile cardiovasculare
Potrivit unui studiu realizat de American Heart Association (AHA), flavonoidele pe care le contin citricele – inclusiv grapefruit-ul – reduc riscul producerii unui accident vascular cu aproximativ 19%. Un alt studiu, realizat in 2015, a dezvaluit faptul ca o dieta bogata in legume si fructe, printre care si grapfruit-ul, scade cu pana la 15% riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare. De asemenea, potasiul pe care il contin aceste fructe contribuie la tinerea sub control a tensiunii arteriale.
Previne formarea pietrelor la rinichi
Acidul citric este benefic pentru persoanele care sufera de pietre la rinichi. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Facultatea de medicina din Wisconsin. Substantele active din grapefruit contribuie la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si la dizolvarea celor existente in faza incipienta.
Previne aparitia cancerului
Acidul folic continut de grapefruit joaca un rol important in prevenirea aparitiei cancerului (in special din zona gastrointestinala: pancreas, colon). Cercetatorii sustin ca acidul folic in cantitati mari ajuta si femeile aflate la menopauza sa scada incitenta cancerului la san.
Mentine ochii sanatosi
Grapefruit-ul este o sursa excelenta de vitamina C, antioxidant puternic care protejeaza impotriva dezvoltarii cataractei.
Daca urmezi un tratament pentru reducerea tensiunii arteriale, anxietatii sau tratament impotriva respingerii organelor transplantate, precum si daca iei antihistamine si stanine, cere sfatul medicului cu privire la interactiunea grapefruit-ului cu acesta.
Sursa: yahoo.com
foto: Depositphotos.com