3 avantaje pe care le oferă „îmbrăcarea dinților” - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 avantaje pe care le oferă „îmbrăcarea dinților”

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 3 avantaje pe care le oferă „îmbrăcarea dinților”
Credit foto: pexels.com

Coroanele dentare reprezintă soluția optimă și de încredere prin care poți obține un zâmbet natural și funcțional. Acestea sunt folosite pentru a înveli complet un dinte care este deteriorat, dar are și un rol estetic, de corectare a formei sau alinierii dinților. Coroanele dentare se pot atașa și la un implant, care oferă în acest caz forma și funcționalitatea unui dinte înlocuit. În plus, culoarea coroanelor dentare din material compozit se aseamănă foarte mult cu dintele tău natural. 

Iată care sunt avantajele coroanelor pentru sănătatea ta dentară.

Mușcătura va fi distribuită uniform, prin înlocuirea dinților lipsă

Dacă îți dorești un zâmbet sănătos și frumos, cu care să te simți încrezător în orice moment al vieții, atunci, coroanele dentare pe implant reprezintă soluția potrivită. Coroana dentară este o piesă protetică ce se înșurubează pe un implant și ține cu succes locul dintelui natural pierdut.

Rezistența acesteia este destul de mare, poate ține chiar o viață, însă pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile coroanelor dentare, este important să menții o igienă orală bună. Totodată, este esențial să ai grijă la consumul de alimente tari, precum alunele, migdalele, carnea crocantă, deoarece pot desprinde coroana dentară, iar dintele se poate fractura.

O coroană dentară este realizată într-o singură ședință

În ceea ce privește timpul tău, nu trebuie să-ți faci griji. Potrivit Healthline, într-o singură vizită la clinica stomatologică îți recapeți funcționalitatea danturii și zâmbetul, datorită tehnologiei CAD/CAM. În acest fel, ai parte de un tratament rapid, precis și care îți asigură rezultatul dorit.

Singura opțiune de restaurare în caz de bruxism și eroziune dentară

Scrâșnirea dinților, numită și bruxism, este o afecțiune foarte des întâlnită, atât în ceea ce privește adulții, cât și copiii. De cele mai multe ori, bruxismul este prezent în timpul nopții, astfel că în somn pot apărea scrâșnitul involuntar al dinților și încleștarea maxilarelor. 

Atunci când scrâșnirea dinților devine un obicei zilnic, aceasta poate duce la apariția unor fisuri la nivelul smalțului dentar ori la modificarea formei și tocirea dinților laterali sau frontali. În cele din urmă poate apărea sensibilitatea dentară, care este cel mai des resimțită în timpul consumului alimentelor ori al lichidelor reci sau calde. 

Pentru a-ți recăpăta funcționalitatea dinților fisurați, singura soluție în acest caz sunt coroanele dentare. Primul pas este să te prezinți la medicul protetician pentru un consult de specialitate. Apoi, împreună cu acesta vei alege culoarea pentru lucrarea protetică, în concordanţă cu nuanța dinților tăi naturali. În etapa următoare, dinții sunt șlefuiți pentru a crea spațiul necesar inserției coroanei dentare.

Sursă foto: pexels.com

Cuvinte cheie:
Data articol: 17/02/2023