Creierul uman este distrus de aceste obiceiuri! Fara sa-ti dai seama, anumite lucruri pe care le faci zilnic iti erodeaza creierul si capacitatea lui de a functiona la cote optime. Astfel, iti reduci capacitatile cognitive si, odata cu avansarea in varsta, pot aparea tulburari degenerative.
Iata 12 obiceiuri care distrug creierul uman. Scapa IMEDIAT de ele!
Afla aici care sunt cauzele spirituale ale bolilor in ceea ce priveste creierul uman.
1. Nu ai ganduri stimulative
Gandirea este cel mai bun antrenament al creierului. Gandeste-te la diverse lucruri, analizeaza, scrie, exploreaza, antreneaza-ti curiozitate, astfel incat creierul sa lucreze si sa fie intotdeauna proaspat. Daca nu-ti folosesti creierul, acesta isi micsoreaza marimea, ca orice muschi.
2. Nu mananci micul dejun
Persoanele care nu mananca dimineata au un nivel foarte scazut al glicemiei, ceea ce inseamna ca la creier nu ajung suficienti nutrienti. Cu timpul, absenta micului dejun duce la degenerarea creierului. Creierul utilizeaza cea mai mare cantitate de energie in comparatie cu oricare alt organ din corpul uman si “mananca” aproximativ 20% din glucoza din organism.
Creierul foloseste doua treimi din aceasta energie pentru ca neuronii sa trimita semnalele electrice in restul corpului, iar cealalta treime pentru mentenanta celulara. Daca nu mananci micul dejun, creierul intra in deficit energetic si va fi din ce in ce mai putin receptiv la stimuli.
3. Mananci prea mult
Nici extrema cealalta in care mananci foarte mult nu este sanatoasa pentru organism in general si pentru creier in special. Si asta pentru ca elementele care sunt in plus si nu sunt folosite de catre organism incep sa se depuna pe artere, ingrosandu-le si astfel sangele nu va mai circula corespunzator. Iar un creier neoxigenat este un creier fara putere.
Mai multe studii au facut o legatura directa intre obezitate si dementa. De asemenea, cu cat mananci mai multe alimente fara nutirenti esentiali, cu atat iti vei “infometa” mai tare creierul.
4. Fumezi
Fumul de tigara nu afecteaza numai plamanii, ci si creierul. Substantele din tigari interfereaza cu celulele creierului si le micsoreaza. Studiile au demonstrat ca fumatul distruge membrana celulara si viabilitatea neurala in zonele din creier care se ocupa cu echilibrul, coordonarea si functiile motorii. De asemenea, subtiaza cortexul, zona din creier responsabila cu limbajul, memoria si perceptia.
Sa te lasi de fumat acum este o idee buna pentru sanatatea ta si a creierului tau, dar raul a fost facut deja. Unele probleme mai pot fi remediate, dar fumatorii inraiti se vor recupera mai greu.
5. Consumi mult zahar
Dulciurile sunt esentiale pentru creier, dar in cantitate mare devin daunatoare. Ele intrerup absorbtia proteinelor si a nutrientilor in organism. Si astfel, creierul nu se dezvolta corespunzator. Mai mult, prea mult zahar in corp duce la aparitia inflamatiei cronice la nivelul celulelor creierului, contribuind la afectarea functiilor cognitive. De asemenea, creste riscul de dementa si de miscorare a hipocampusului, regiunea din creier care stocheaza amintirile.
6. Nu dormi suficient
Lipsa somnului accelereaza distrugerea celulelor creierului. Cu cat mor mai multe celule nervoase, cu atat pierzi mai multe amintiri stocate. Mai mult, simturile si reflexele sunt incetinite si esti mai predispus la accidente. Privarea cronica de somn poate avea efecte permanente, ce nu mai pot fi reparate. Data viitoare cand vei spune ca ai prea mult de munca si nu vei dormi cat trebuie, aminteste-ti ca nu vei mai putea performa la adevarata ta valoare. Cu cat dormi mai mult, cu atat mai putine lucruri iti vor ramane de facut pentru a doua zi, intrucat iti creste productivitatea.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?