8. Internetul
Orice lucru folosit in exces va produce efecte negative. Este adevarat inclusiv pentru navigarea on-line. Intr-un studiu efectuat in China anul trecut, printre 1.000 de adolescenti, s-a aratat ca cei care utilizau internetul in exces erau cu 150% mai predispusi la depresie. Creierul va fi obosit de folosirea indelungata a tehnologiei ca sa nu mai spunem si faptul ca pe plan social acesti fanatici vor avea de suferit.
9. Dieta vegetariana
Lipsa acizilor grasi nesaturati – care se gasesc in carnea de peste grasa – poate contribui la depresie.
10. Dieta Atkins (fara carbohidrati)
Carbohidratii ridica nivelul de serotonina, o alta substanta din creier responsabila cu buna dispozitie. Iar persoanele care urmeaza o dieta saraca in carbohidrati sunt predispuse la schimbari de dispozitie. Rezultatele au fost descoperite de o e echipa de cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Boston si sustin faptul ca lipsa carbohidratilor deregleaza secretia de serotonina a creierului, cauzand enervare si depresie sau asa-numita „atitudine Atkins”, dupa numele dietei lui Robert Atkins.
Te mai poate interesa: Depresia nu iti afecteaza doar starea de spirit. 5 planuri de actiune impotriva depresiei
11. Amanarile
Tristetea adanca duce la amanarea luarii unor decizii si, bineinteles, un prost time management ceea ce automat va duce la depresie, potrivit psihologului Funke Baffour. Amanarile vor cauza o acumulare de lucruri nefacute ceea ce inseamna ca mai devreme sau mai tarziu totul va scapa de sub control.
12. Operatiile estetice
Oamenii care au recurs la o operatie estetica pot suferi de depresie si la doi ani dupa aceasta. Femeile care au trecut printr-o astfel de procedura sunt de trei ori mai predispuse la sinucidere, potrivit unui studiu publicat in Current Psychiatry Reports. De asemenea, cei care au trecut printr-o operatie estetica sunt de trei ori mai predispusi sa moara din cauza unor activitati autodistructive, precum bautul in exces. „Cauza poate fi ca acestor oameni nu le place rezultatul sau ca ei se lupta sa isi accepte noua infatisare”, spune doctorul Mark Vanderpump.
Iata ce ai de facut in caz ca tu sau cineva drag tie se confrunta cu depresia.
- Nu treceti cu vederea simptomele depresiei
Daca o persoana isi pierde apetitul sau isi pierde interesul pentru activitatile care ii faceau placere, pentru mai mult de 2 saptamani, se poate lua in considerare drept cauza o depresie.
2. Discuta cu cineva despre sentimentele tale
Specialistii recomanda sa discuti despre ce simti in legatura cu aceste schimbari. Este important sa iti faci timp si sa iti iei in serios sentimentele.
3. Fii mai atent la comportament
Spui des „Nu sunt trist” sau „Nu ma simt singur” chiar si daca nu este adevarat? Acestea sunt primele semne ca ceva nu este in regula. Cere ajutorul.
4. Depresia este o boala
Familia trebuie sa stie ca depresia este o problema serioasa si nu e de neglijat. Nu trebuie sa te simti vinovat pentru ceea ce simti. Ci doar sa ceri ajutorul!
Depresia si anxietatea sunt afectiuni generate de viata tumultoasa pe care o traim in aceste vremuri. Cercetatorii au descoperit cum poti folosi afirmatii pozitive pentru depasirea depresiei si anxietatii.
Foto: Pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!