Remediile naturiste pentru herpes includ aplicarea pachetelor de gheață pe zona afectată, utilizarea oțetului de mere, folosirea peroxidului de hidrogen, aplicarea usturoiului, consumul și aplicarea balsamului de lămâie, folosirea rădăcinii de lemn dulce, consumul de ceai de mentă, folosirea uleiului din arbore de ceai, consumul de ulei de nucă de cocos, apicarea unor produse din aloe vera, și schimbarea dietei.
Ce este herpesul și care sunt tipurile de herpes?
Herpes simplex-1 și două virusuri sunt de obicei cauza focarului de herpes. Virusul simplex-1 provoacă herpes oral, în timp ce virusul simplex-2 duce la simptomele asociate herpesului genital. Herpesul este o boală extrem de contagioasă – contactul fizic sau sexual poate transmite boala de la o persoană la alta – motiv pentru care pacienții cu herpes sunt izolaţi.
Herpesul oral este adesea transferat prin saliva infectată a individului, care ar putea fi transmisă prin mâncare sau băutură utilizând aceleași tacâmuri, prin obiecte personale în comun sau prin contact fizic, cum ar fi un sărut. O infecție oriunde pe față, inclusiv gură, buze sau orice altă parte a feței poate determina transmiterea ei unei alte persoane. Herpesul în organele reproducătoare este cauzat de sex neprotejat și se manifestă prin ulcere sau plăgi genitale. În stadiile inițiale ale infecției, simptomele pot fi însoțite și de febră.
Când focarul inițial scade, virusul se opreşte în sistemul nervos și poate ataca din nou, apărând alte boli, compromite sistemul imunitar sau poate provoca modificări hormonale neregulate.
Nu multe persoane sunt conștiente, dar herpesul poate fi tratat și cu remedii naturiste. Dacă aceste remedii nu reușesc să trateze simptomele în mod adecvat, gravitatea afecțiunii poate fi cel puțin diminuată într-o măsură mai mare.
10 remedii naturiste pentru herpes
Pachete cu gheață
Luați un cub de gheață și înfășurați-l cu grijă într-o bucată de pânză sau prosop. Frecați zona afectată cu acest pachet de gheață și urmăriți cum dispar disconfortul, durerea și neliniștea. Păstrați gheața pe zona afectată cel puțin 10 minute și veți începe să observați rezultatele după câteva zile.
Oțet de mere
Oțetul de mere este renumit pentru proprietățile sale dezinfectante, antiinflamatoare și astringente. Puteți folosi un tampon de vată; trebuie doar să îl scufundați într-un bol mic de oţet de mere și să aplicați pe zona afectată. S-ar putea să aveţi o senzație de furnicătură din cauza naturii acide a oțetului. Consumul de oțet de mere amestecat cu apă în timpul dezvoltării herpesului ar putea de asemenea să fie util.
Peroxid de hidrogen
Peroxidul de hidrogen este un dezinfectant și unul dintre cele mai preferate remedii la domiciliu pentru herpes. Poate fi folosit prin zdrobirea unei tablete de lizină sau aplicat cu un tampon de vată pe zona afectată. Amestecarea în apă și folosirea lui ca apă de gură este un remediu ideal pentru răni orale. Repetați procesul de mai multe ori pe zi și continuați-l câteva săptămâni sau până la vindecare.
Usturoi
Un produs chimic prezent în usturoi numit alicină este cercetat pentru efecte antivirale. Mai mult, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, care sunt destul de benefice în reducerea impactului herpesului cauzat de inflamație. Frecați un căţel de usturoi sau puțin ulei de usturoi peste zonele afectate timp de 10 până la 15 minute și repetați procedura pentru câteva zile. Uleiul de usturoi poate fi obținut prin gătirea căţeilor de usturoi în ulei de măsline până când se rumenesc. Apoi scoateți-i din ulei și folosiți uleiul rămas.
Citeste continuarea aici.
foto: Depositphotos.com
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ