10 produse toxice cu care intri in contact zilnic. Iata la ce sa renunti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 produse toxice cu care intri in contact zilnic. Iata la ce sa renunti

produse toxice - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - watercolor-cleaning-products-5212714_1920

6. Ruj

Poti crede ca plumbul, o cunoscuta neurotoxina, se gaseste in ruj? Iar cei mai sensibili la expunerea la plumb sunt femeile insarcinate si copiii, de vreme ce acesta interfereaza cu dezvoltarea creierului.

7. Vasele de gatit antiaderente

Scapa rapid de ele. Diferite studii au stabilit o legatura intre substantele chimice perfluorinate folosite in cratite, oale, tigai si cancerul si infertilitatea. Inlocuieste aceste vase de gatit antiaderente cu unele din fonta, email sau otel inoxidabil.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

8. Apa imbuteliata in recipiente din plastic

Multa lume crede ca procedeaza bine daca cumpara apa ambalata in butoaie de plastic si scapa de lichidul de la robinet. Insa se insala. Apa imbuteliata poate fi mai contaminata decat cea de la robinet. Fa-ti un bine si achizitioneaza-ti o sticla din otel inoxidabil pe care sa o umpli cu apa filtrata de la robinet.

9. Produsele antibacteriene

Triclosanul este o substanta antifungica si antibacteriana, utilizata la scara larga in industria cosmetica. Insa cercetarile au descoperit ca poate contribui la cresterea rezistente bacteriilor si, totodata, poate slabi sistemul imunitar – ceea ce poate face ca o persoana sa devina predispusa la alergii.

10. Vopseluri pe baza de ulei

Sunt peste 300 de substante chimice dintre care 150 potential cancerigene in vopselele pe baza de ulei. Tocmai de aceea este recomandat sa folosesti alternative mai putin periculoase si, in acelasi timp, prietenoase cu mediu, precum vopselurile vegetale.

Imagine de Please Don’t sell My Artwork AS IS de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/02/2021