10 produse toxice cu care intri in contact zilnic. Iata la ce sa renunti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 produse toxice cu care intri in contact zilnic. Iata la ce sa renunti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 produse toxice cu care intri in contact zilnic. Iata la ce sa renunti
produse toxice - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - watercolor-cleaning-products-5212714_1920

Nu este surprinzator sa vezi ca multe dintre casele oamenilor sunt pline de lucruri pe care nu le folosesc sau le plac. Iar multe dintre acestea sunt pline de substante toxice, asa ai inca un motiv pentru a scapa de ele. Iata 10 produse toxice  pe care le utilizezi zilnic si la care ar ar fi indicat sa renunti.

1. PVC

PVC-ul a fost interziu intr-o serie de tari europene din cauza efectelor negative pe care le are asupra organismului. PVC-ul contine pftalati care pot cauza dezechilibru hormonal.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

2. Arome sintetice

Miresmele sistetice care se gasesc in deodorantele de camera, cosmetice, parfumuri si in multe alte lucruri pot conduce la astm.

Chiar daca formulele de arome sistetice sunt secrete, multe contin dietilftalat care poate fi absorbit prin piele. Despre aceste substante se crede atat ca sunt cancerigene, dar si ca produc dezechilibre hormonale.

3. Pesticide

Adevarul este ca pesticidele sunt extrem de toxice. De fapt asta este menirea lor sa distruga o multime de lucruri. Din nefericire, pesticidele omora daunatorii, insa lasa in urma lor alte probleme: otrava reziduala care ajunge in aer, pe podele si covoare adusa in casa prin intermediul incaltarilor.

4. Detergentii

Sunt sanse mari ca diferite produse toxice sa se afle pe podele, in cuptor, in toaleta din dorinta ta de a „dezinfecta” toate aceste suprafete. Substante corozive sau caustice se gasesc in substantele de spalat vase, in cele folosite pentru curatarea baii etc, iar multe dintre ele pot arde pielea, ochii etc.

5. Mancarea in conserve

Cele mai multe conserve contin bisfenol A (BPA) care poate fi cauza unor afectiuni precum bolile e inima, depresie, obezitate, cancer etc. Tocmai de aceea este mai bine sa optezi pentru produse proaspete, inghetate, uscate etc.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/02/2021