10 lucruri pe care ar fi bine sa le spui unei persoane depresive sau anxioase - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri pe care ar fi bine sa le spui unei persoane depresive sau anxioase

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 lucruri pe care ar fi bine sa le spui unei persoane depresive sau anxioase

Nu este o veste prea buna sa fii diagnosticat cu depresie clinica. Insa acesta este pretul pe care il platesti atunci cand esti consumat de frica. Dar gandurile obsesive iti dicteaza actiunile. Este anxios, plin de tristete si ura personala. Totusi, momentul in care crezi in eul viitor iti vei transforma cu adevarat comportamentul.

Este o decizie pe care trebuie sa o iei zilnic, clipa de clipa. Vei incepe sa ai incredere in vocea interioara. Ea iti va aduce in viata noi profesori, volume, si locuri (atat fizice cat si metaforice). Pe masura ce te lasi condus de intelepciunea interioara viata ta va incepe, incet, incet sa se transforme.

Cand cineva este depresiv este usor sa se simta coplesit, ceea ce face ca schimbarea sa fie perceputa drept terifianta. Gandeste-te cu se simte cineva care are senzatia ca viata lupta impotriva lui si fiecare batalie pare de imposibil de castigat. Insa solutia este foarte simpla. Este vorba despre compasiune. Ofera-ti compasiune si ofer-o si altora. Este cea mai directa ruta catre fericire.

 

Cu cat iti vei oferi mai multa compasiune cu atat vei putea sa faci mai multe lucruri. Si cu cat vei face mai multe lucruri cu atat vei deveni mai puternic si stabil din punct de vedere mental.

Este asa cum a spus Virginia Woolf: “Nu poti gasi pacea daca eviti viata”. O marte parte din depresie este legata de faptul ca omul incearca sa evite adevarata chemare (de teama de a nu fi judecat gresit de ceilalti ori din alte motive asemanatoare).

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/12/2015