Shop
Ultimele 100 de articole

10 curiozitati despre ochi. Care este diferenta dintre ochiul uman si ochiul pasarilor

31 august 2020, , Vizualizări:
curiozitati despre ochi - sfatulparintilor.ro - pixabay _ com - close-up-1837213_1920

Poate ca ochii sunt ferestrele sufletului, insa cat de multe stii despre ei? Sunt imposibil de inlocuit (nu poti inlocui un ochi, nu exista un transplant de acest gen), insa din ce sunt facuti? Iata cateva dintre curiozitati despre ochi dezvaluite de catre oftamologul Rebecca Taylor.

Curiozitati despre ochi #1. Recordul acuitatii vizuale in cazul oamenilor este de 20/10

Asta inseamna ca persoana respectiva a putut vedea de la 6 metri ceea ce un om normal vede de la 3 metri.

Curiozitati despre ochi #2. Este posibil ca acuitatea vizuala „sa se imbunatateasca” odata cu trecerea anilor

Insa ar putea sa nu fie chiar un lucru bun, pentru ca ar putea indica o problema de sanatate. Spre exemplu, daca aveai la ochi un defect de + 3 (0 inseamna o acuitate vizuala normala,valori cu „+” indica hipermetropie in vreme ce cu „–„ dezvaluie miopia) si brusc iti dai seama ca nu mai ai nevoie de ochelari sa citesti, te-ai putea confrunta cu o boala care afecteaza vederea, precum diabetul si care are ca efect secund declansarea miopiei. De aceea s-a ajuns de la +3 la 0. Ceea ce inseamna ca atunci cand experimentezi schimbari rapide ale acuitatii vizuale, ar trebui sa mergi la doctor pentru un contol.

Curiozitati despre ochi #3. Heterocromia irisului

Heterocromia oculara (o persoana care are ochi de culori diferite) este ereditara. Insa daca atunci cand te-ai nascut ochii tai aveau aceeasi culoare, insa mai tarziu ai observat ca unul dintre irisi si-a schimbat culoarea – asta poate fi un semn de boala, ceea ce inseamna ca ar trebui sa mergi la un control oftalmologic. (Iar daca intr-o familie a venit pe lume cu copil cu ochi de culoare diferita, insa in familia respectiva nu a fost nimeni asa ar trebui mers de urgenta la oftalmolog pentru un control de specialitate).

Curiozitati despre ochi #4. Exista un cuvant care defineste teama de ochi

Si se numeste Ometafobia.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.