Shop
Ultimele 100 de articole

10 cai de a recunoaste puterea lui Dumnezeu in momente grele

20 august 2020, , Vizualizări:
cai de a recunoaste puterea lui Dumnezeu - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - faith-3772000_1920

Un psalm din Biblie spune: „Fii linistit si vei sti ca Eu sunt Dumnezeu!“ Insa cum poti fi linistit cand treci printr-o perioada dificila, suferi si te simti deznadajduit, singur, in fata greutatilor? Asculta de povata Sfintilor Parinti si gandeste-te la ce inseamna cu adevarat sa fii linistit: doar asa iti vei gasi pacea interioara.

Cand avem dificultati in viata, ne dorim sa ne gasim linistea sufleteasca. Iata 10 cuvinte care definesc linistea si care ne pot invata cum sa fim stapani pe situatie in vremuri tulburi, recunoscand puterea lui Dumnezeu.

 

1. Linistit: fara zgomote si turbulente; netulburat

Cand nu avem parte de zgomote exterioare sau turbulente, putem auzi mai bine vocea lui Dumnezeu, care ne calmeaza si ne ghideaza prin cele mai negre furtuni. De fapt, zgomotele care ne impiedica sa facem acest lucru sunt, in realitate, propriile noastre griji. Cand vom sti sa ne schimbam gandurile, din negative, in pozitive, vom fi capabili sa simtim dragostea lui Dumnezeu, pentru ca vom fi in deplina armonie cu el.

 

 

2. Calm: o perioada sau o stare fara probleme; o stare de seninatate

A atinge starea de calm nu presupune ca furtuna din jurul tau a si disparut, ci presupune ca, in forul tau interior, sa nu mai resimti prezenta furtunii. Poate ca furtuna este inca dezlantuita, dar ea nu mai are vreun efect asupra ta. Nu te mai afecteaza, deoarece stii in cine ti-ai pus toata increderea. Te afli intr-un loc in care nu mai resimti frica.

 

 

3. Tihnit: odihnit; cu o stare de spirit calma

Adesea, cand dam de greu, tindem sa fim suparati pe Dumnezeu, sa strigam catre EL si sa ne plangem. Cand procedam astfel, ne diminuam capacitatea de a simti Spiritul, deoarece nu lasam loc in propriile inimi pentru ca Spiritul sa ne poata vizita. Dumnezeu nu va fi in inimile noastre daca ele sunt pline de suparare. Cand vom invata sa fim tihniti si sa nu ne mai plangem, ci doar sa-L asteptam, atunci vom gasi linistea interioara.

 

 

4. Pasnic: neafectat de vreun conflict; golit de violenta

Uneori, cand dam de probleme, permitem supararii si frustrarilor sa ne impinga catre violenta sau sa ne indrepte impotriva Domnului. Niciuna dintre aceste alegeri nu ne va aduce pacea. Cand intampinam conflicte dar nu suntem afectati de ele datorita credintei in Dumnezeu, abia atunci avem parte de pacea interioara. Alege lumina!

 

 

5. Placid: fara intreruperi sau nelinisti

Putem invata sa fim placizi pe masura ce ne rugam, citim Biblia, facem o plimbare, meditam sau ne acordam destul timp pentru a gandi liber, fara intreruperi sau distragerea atentiei. Acest lucru ne permite sa comunicam cu Tatal Ceresc, iar Lui – sa ne vorbeasca.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.