Transpiratie excesiva. Ce este, de ce miroase urat, trucuri rapide sa indepartezi mirosul de transpiratie
Transpiratie excesiva: Cum indepartezi mirosul de transpiratie
Iata 6 sfaturi rapide care te pot ajuta sa tii departe mirosul neplacut.
1. Fa dus zilnic
Foloseste sapunuri naturale care contin levantica sau menta. Atunci cand igiena intima este neglijata lucrurile se inrautatesc. Transpiratia neevaporata si uleiurile naturale ale pielii incep sa duhneasca de-a dreptul.
2. Spala-ti parul
Transpiratia, uleiurile naturale ale parului, produsele de styling incarca scalpul si se ajunge la un miros mai mult decat neplacut. Poti alege un produs fara sulf care sa fie utilizat atat pentru par, cat si pentru corp.
Iti poti face si singur propriul produs de curatat, folosind o lingura de bicarbonat de sodiu si apa. Fa o pasta cu care sa-ti masezi scalpul, apoi clateste. La limpezire foloseste otet din cidru de mere. Din fericire, acest tratament este benefic pentru toate tipurile de par. Daca ai probleme cu varfurile despicate, adauga in pasta de bicarbonat putina miere.
3. Epileaza-te la axila
Bacteriile care duc la mirosul neplacut al transpiratiei “adora” zona axilei, iar daca te epilezi reduci aria in care ele ar putea supravietui.
4. Foloseste lamaie
Daca nu vrei sa folosesti antiperspirantele obisnuite, incearca unul natural. Taie o felie de lamaie, freaca-te cu ea la subrat, apoi presara pudra de bicarbonat de sodium. Acidul din lamaie va inchide porii, deci vei transpire mai putin, iar bicarbonatul va absorbi umezeala.
5. Spala-te pe dinti
Si bacteriile din gura contribuie la aparitia unui miros neplacut, asa ca este indicat sa te speli pe dinti ori de cate ori poti. Atentie, sa nu fie imediat dupa masa sau inainte de masa.
6. Atentie la alimentatie
Iti poti schimba mirosul natural al pielii avand grija la dieta. Bea mai multa apa, consuma mai putina carne rosie, redu cantitatea de alimente din faina alba, creste aportul de fructe si legume si mai ales de ierburi aromate: menta, oregano, cimbru, salvie, patrunjel, rozmarin si coriandru.
Imagine de Linus Schütz de la Pixabay