Spondiloza cervicala: Simptome, factori de risc, tratament. Tot ce trebuie sa stii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Spondiloza cervicala: Simptome, factori de risc, tratament. Tot ce trebuie sa stii

spondiloza cervicala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - wellness-285587_1920

Cum se diagnosticheaza spondiloza cervicala

Cere neaparat sfatul medicului daca ai dureri severe sau durerile se accentueaza, daca ai mainile amortite si cu furnicaturi, daca ai probleme cu mersul sau daca suferi de incontinenta, daca ai ameteli cand rotesti gatul sau apleci capul.

La un control medical, doctorul va solicita informatii legate de istoricul medical, urmat de un examen fizic, cu o atentie sporita asupra gatului, spatelui si umerilor. Iti mai pot fi testate reflexele si puterea bratelor, precum si pierderea anumitor senzori. Iti mai poate fi analizat mersul. Sunt posibile tomografii computerizate, radiografii sau RMN. Unii medici recomanda si vizita la neurolog.

Care este tratamentul pentru spondiloza cervicala

In cele mai multe cazuri, tratarea spondilozei cervicale include:

–        Odihna

–        Medicamente antiinflamatorii

–        Purtarea unui guler cervical

–        Fizioterapie

–        Injectii corticosteroide

Durerile se mai pot atenua prin adoptarea unei posturi corecte. Verifica-ti pozitia atunci cand stai pe scaun acasa sau la birou: spatele drept, barbia putin ridicata. Ecranul monitorului de la calculator ar trebui sa fie la nivelul ochilor, nici mai sus, nici mai jos.

Atentie si la pernele pe care dormi. Ai grija sa nu dormi pe mai multe perne sau perne care sa-ti ridice foarte mult capul de la nivelul patului.

Nu rata nici: Cauzele spirituale ale bolilor. Pentru cine crede sau accepta…

Cand este recomandata interventia chirurgicala

Spondiloza cervicala este o boala cronica de lunga durata. In cele mai multe dintre cazuri, nu este progresiva, iar interventia chirurgicala este recomandata numai in cazuri rare. Scopul interventiei chirurgicale este eliberarea coloanei vertebrale de sub presiune. Este nevoie de o analizare amanuntita a cazului respectiv pentru a se lua aceasta hotarare, iar pacientul in cauza risca sa ramana imobilizat din cauza bolii daca nu se intervine chirurgical.

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/05/2021