Puterea mintii si corpul uman: 5 lucruri pe care le poti schimba folosindu-ti mintea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Puterea mintii si corpul uman: 5 lucruri pe care le poti schimba folosindu-ti mintea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Puterea mintii si corpul uman: 5 lucruri pe care le poti schimba folosindu-ti mintea
Puterea mintii si corpul uman

Deseori ne gandim la corpul uman si la minte ca la doua entitati diferite. In realitate, insa, ele sunt mult mai interconectate decat iti poti inchipui. Cercetatorii descopera una cate una, diferite legaturi intre creier si puterea lui asupra corpului uman.

Iata 5 exemple care demonstreaza ca mintea poate functiona in folosul (dar si in detrimentul) corpului uman, in functie de abilitatea de a-ti controla gandurile, potrivit Themindunleashed.org.

1. Uscarea hainelor

Judecand dupa abilitatea lor de a medita ore in sir, de a se abtine de la mancare si de a pastra tacerea zile la rand, am putea spune despre calugarii tibetani ca sunt in deplin control al mintii si al corpurilor lor. Mai mult decat atat, ei pot tine sub control si procesele fiziologice, precum tensiunea arteriala sau temperatura corpului. In cadrul unui experiment, calugarii au fost monitorizati in timpul meditatiei.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Calugarii au fost infasurati in cearsafuri ude cu o temperatura de 9,4 grade Celsius si amplasati intr-o camera in care erau 4,5 grade Celsius. In aceste conditii, cei mai multi dintre oameni ar fi suferit in foarte scurt timp de hipotermie. Totusi, datorita concentrarii, calugarii au putut sa genereze in corp caldura, astfel incat au inceput sa se vada aburi iesind din corpurile calugarilor. Dupa o ora, cearsafurile erau uscate complet.

2. Personalitatea multipla

Persoanele care sufera de aceasta tulburare sunt mai mult decat interesante. De exemplu s-au inregistrat cazuri in care una dintre “fetele” respectivului pacient avea probleme cu vederea si cealalta nu; sau una dintre “fete” suferea de diabet, in timp ce cealalta nu. Desi este, totusi, acelasi om, in momentul in care intra in pielea persoanei bolnave, starea de sanatate se altereaza rapid.

Intr-un caz publicat in Jurnalul de Psihiatrie din Statele Unite, un medic a notat ca atunci cand i-a administrat unui pacient tranchilizant in stadiul “copil” se relaxa si dormea, iar atunci cand i-l administra in stadiul “adult” devenea confuz si anxios.

Citeste si: Cum sa te vindeci de orice folosindu-ti mintea. Dovedit stiintific

3. Efectul placebo

Substantele “placebo” sunt introduse in majoritatea testelor medicale pentru a demonstra ca un medicament “functioneaza” si pentru ca omul care il ia crede in efectele lui. Intr-un grup de studenti la Princeton s-a realizat un studiu inedit. Studentii au fost convinsi ca beau bere cu 5% alcool (desi le-a fost dat un produs cu aproximativ 0,4%). La finalul experimentului, dupa ce li s-a spus adevarul, studentii au privit amuzati cat de “impiedicati” au fost crezand ca sunt beti.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/08/2021