Shop
Ultimele 100 de articole

Puterea mintii si corpul uman: 5 lucruri pe care le poti schimba folosindu-ti mintea

13 februarie 2016, , Vizualizări: ...
creier - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Deseori ne gandim la corpul uman si la minte ca la doua entitati diferite. In realitate, insa, ele sunt mult mai interconectate decat iti poti inchipui. Cercetatorii descopera una cate una, diferite legaturi intre creier si puterea lui asupra corpului uman. Iata 5 exemple care demonstreaza ca mintea poate functiona in folosul (dar si in detrimentul) corpului uman, in functie de abilitatea de a-ti controla gandurile, potrivit Themindunleashed.org.

 

 

1. Uscarea hainelor

Judecand dupa abilitatea lor de a medita ore in sir, de a se abtine de la mancare si de a pastra tacerea zile la rand, am putea spune despre calugarii tibetani ca sunt in deplin control al mintii si al corpurilor lor. Mai mult decat atat, ei pot tine sub control si procesele fiziologice, precum tensiunea arteriala sau temperatura corpului. In cadrul unui experiment, calugarii au fost monitorizati in timpul meditatiei. Calugarii au fost infasurati in cearsafuri ude cu o temperatura de 9,4 grade Celsius si amplasati intr-o camera in care erau 4,5 grade Celsius. In aceste conditii, cei mai multi dintre oameni ar fi suferit in foarte scurt timp de hipotermie. Totusi, datorita concentrarii, calugarii au putut sa genereze in corp caldura, astfel incat au inceput sa se vada aburi iesind din corpurile calugarilor. Dupa o ora, cearsafurile erau uscate complet.

 

 

 

2. Personalitatea multipla

Persoanele care sufera de aceasta tulburare sunt mai mult decat interesante. De exemplu s-au inregistrat cazuri in care una dintre “fetele” respectivului pacient avea probleme cu vederea si cealalta nu; sau una dintre “fete” suferea de diabet, in timp ce cealalta nu. Desi este, totusi, acelasi om, in momentul in care intra in pielea persoanei bolnave, starea de sanatate se altereaza rapid. Intr-un caz publicat in Jurnalul de Psihiatrie din Statele Unite, un medic a notat ca atunci cand i-a administrat unui pacient tranchilizant in stadiul “copil” se relaxa si dormea, iar atunci cand i-l administra in stadiul “adult” devenea confuz si anxios.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu