Shop
Ultimele 100 de articole

Plansul este pentru oameni slabi? Tu ce crezi?

13 noiembrie 2016, , Vizualizări:
plans - sfatul parintilor.ro - pixabay_com

„Nu ar trebui sa ne fie niciodata rusine de lacrimile noastre” – Charles Dickens

Stiai ca lacrimile chiar iti fac bine? Specialistul in neurologie si cercetator al plansului, Dr. William H. Frey II sustine ca: „plansul nu este doar un raspuns uman la tristete si frustare, ci este si sanatos. Plansul este o modalitate naturala de a reduce stresul emotional care, ignorat, are efecte negative asupra organismului, inclusiv cresterea riscului de boli cardiovasculare si alte boli legate de stres”.

Oamenii de stiinta au aratat ca 85% dintre femei si 73% dintre barbati se simt mai putin suparati si tristi dupa ce au varsat cateva lacrimi. Multe persoane au impresia ca plansul le face slabe si incapabile sa-si gestioneze emotiile, cand in realitate lucrurile stau exact invers.

 

Iata 5 motive pentru care plansul de fapt demonstreaza ca esti puternic din punct de vedere mental.

 

 

  1. Nu-ti ignori emotiile

Atunci cand lasi ca sentimentele negative care nu-ti sunt de niciun folos sa iasa la suprafata, inseamna de fapt ca nu fugi de ele. Le privesti drept in ochi si le inviti sa se manifeste, sa le simti. Dupa ce ai facut asta le lasi sa plece, nu te agati de ele. Plansul nu inseamna incapabilitate de a-ti gestiona viata; de fapt demonstreaza capabilitatile de a infrunta orice iti iese in cale pentru ca nu incerci sa scapi de ele. Ai curajul sa iei atitudine indiferent de ce viata poate aduce.

Daca trebuie sa versi lacrimi, stii, de fapt, ca organismul trebuie sa scape de excesul de energie ori sa se recupereze dupa un eveniment stresant. Si accepti acest adevar fara sa te simti rusinat ori sa-ti ceri scuze pentru asta.

 

 

  1. Nu-ti pasa ce cred ceilalti

Plansul arata vulnerabilitatea si este nevoie de mult curaj sa arati aceasta latura a ta celorlalti. Mai ales, ca traim intr-o societate in care oamenii sunt descurajati sa-si arate emotiile pentru ca asta ar da peste cap programul la munca si ei ar fi mai putin productivi.

Lacrimile in public demonstreaza ca ai depasit aceste norme sociale si ai inteles ca aratarea emotiilor te face uman. Daca ar lipsi emotiile oamenii ar fi doar niste masini, niste roboti care isi indeplinesc sarcinile intr-un mod calculat. Abilitatea de a plange inseamna ca suntem mai mult decat niste masini si ne-am si dat seama de asta. Plansul indelung arata ca ai spart inchisoarea a ceea ce cred altii despre tine si ca te-ai ridicat deasupra normelor sociale. Lacrimile varsate sunt o parte importanta a procesului prin care esti o persoana sanatoasa si echilibrata emotional.

 

 

  1. Stii ca plansul te ajuta sa scapi de sentimentele care te macina pe termen lung

Suprimarea emotiilor nu face decat sa duca la izbucniri devastatoare mai tarziu atunci cand se umple paharul. Adica, la final te vei confrunta cu o cadere emotionala puternica ori un scandal cu altcineva pentru ca trebuia sa te eliberezi cumva de toata aceasta frustrare acumulata in timp. Niciuna dintre aceste situatii nu este de dorit, iar pe termen lung poate lasa sechele emotionale. Plansul regulat te ajuta sa fii stabil din punct de vedere al sistemului nervos si sa elimini orice emotie care nu ar trebui sa mai apartina corpului tau emotional.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.