De ce femeile de succes sunt mai predispuse depresiei. Pericole reale carora se expun si efectele lor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce femeile de succes sunt mai predispuse depresiei. Pericole reale carora se expun si efectele lor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » De ce femeile de succes sunt mai predispuse depresiei. Pericole reale carora se expun si efectele lor

Ai crede ca un job bun, un salariu multumitor si constiinta faptului ca esti bun pe ceea ce faci, asadar ai succes in cariera, ar trebui sa-ti diminueze drastic riscurile de depresie? Acest lucru e valabil doar in cazul barbatilor, nu si in cel al femeilor.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Un studiu efectuat pe o perioada de 11 ani, timp in care 1.300 de barbati si 1.500 de femei au fost supervizati, arata rezultate deloc imbucuratoare pentru reprezentantele sexului frumos. Studiul publicat in „American Sociological Association” arata ca educatia, cariera si starea financiara – cu cat sunt mai ridicate – cu atat predispun la depresie femeile care le detin, spre deosebire de barbati, care sunt mai feriti de aceasta tulburare daca se bucura de bunastare pe aceste planuri.

 

In cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au urmarit subiectii pe o perioada de 11 ani, analizand cum le-a evoluat starea financiara, cariera, precum si alte aspecte ce tin de viata sociala si profesionala. In cazul femeilor, desi toate aceste aspecte erau pozitive, starea lor emotionala si mintala era la polul opus. Asadar, cu cat mai de succes, cu atat mai depresive, chestiune neexistenta in cazul barbatilor.

 

Citeste continuarea pe LYLA.RO.

Cuvinte cheie: , , ,
Data articol: 09/10/2016