Cum iti afecteaza retelele sociale sanatatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum iti afecteaza retelele sociale sanatatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Cum iti afecteaza retelele sociale sanatatea

Exista o multime de studii care demonstreaza faptul ca social media ii deprima pe oameni, le distruge relatiile sau ii priveaza de somn. Insa nu toate vestile sunt rele.

Cand este vorba despre sanatate si fericire impactul negativ al site-urilor de socializare este anulat de cateva beneficii extraordinare. Iata despre ce este vorba.

 

 

  1. Retelele sociale ii ajuta pe cei in varsta sa se simta mai putin izolati

Pentru multi dintre tineri social media ii poate face sa se simta singuri si izolati. Insa, cand este vorba despre batrani, un cont de Facebook poate avea un efect contrar. Un proiect realizat in marea Britanie a evaluat impactul pe care computerul il poate avea asupra unui grup de participanti cu varste intre 60 si 96 de ani – iar efectele au fost fantastice.

Persoanele care au fost invatati sa foloseasca PC-ul au avut sentimentul ca erau priceputi, au participat adesea in activitati sociale, li s-a imbunatatit capacitatea cognitiva si s-au simtit mai siguri pe ei. „Persoanele izolate social sau care s-au confruntat cu singuratatea sunt mai vulnerabile la boli si declin fizic si mental. Tocmai de aceea sunt importante gasirea unor modalitati pentru a sprijini conexiunile sociale ale oamenilor. Acest studiu a aratat modul in care tehnologia poate fi transformata intr-un instrument folositor pentru intarirea legaturilor sociale si sprijinirea batranilor din comunitatea noastra sa foloseasca tehnologia poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii si starii lor de bine”, a explicat Dr. Thomas Morton, seful proiectului.

 

 

  1. Beneficiaza si persoanele cu boli cronice

Utilizatorii cu boli cronice folosesc internetul nu doar pentru a cerceta si monitoriza sanatatea lor online ci utilizeaza social media pentru a discuta cu alte persoane care inteleg momentele delicate prin care trec ei. Sa fii capabil sa analizezi costurile tratamentelor si sa te angajezi in discutii poate sa-ti dea o senzatie de putere mai ales ca doctorii din zilele noastre nu au timp sa stea de vorba pe indelete cu pacientii. Potrivit unor analizeze un grup online de sprijin este crucial: „Un grup de sprijin m-a ajutat sa aflu mai multe despre boala si mi-a asigurat confort stiind ca simptomele mele nu erau <doar in capul meu> si m-a ajutat sa iau deciziile prin care sa-mi ajustez modul de viata cu boala cronica”, a declarat un bolnav. Un altul a marturisit: „Traiesc intr-un oras micut si mi-a fost de folos faptul ca am putut folosi internetul pentru a gasi alte persoane care au aceeasi afectiune ca a mea”.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/03/2016