8 secrete ale mamelor fericite - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 secrete ale mamelor fericite

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 8 secrete ale mamelor fericite

“A fi o mama full-time este una din cele mai bine platite slujbe din lume, intrucat plata consta in dragoste pura”, spunea Mildred B. Vermont. Aceasta metafora o stiu toate mamele. Dar care sunt secretele mamelor fericite? Iata cateva impartasite de scriitoarea Michelle H. Packard in cartea sa “Familie pana la adanci batraneti: moduri simple de a ajunge la fericire extraordinara in sanul unei familii obisnuite”.

 

 

 

1. Mamele fericite iarta usor

Fericirea exista acolo unde exista si multa iertare. Copiii nostri pot spune multe lucruri. Unele dintre ele extrem de dure, care iti rup inima. Daca se intampla asta trebuie sa-i ierti pe ei si sa te ierti pe tine.

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

 

2. Mamele fericite stiu ca nu sunt perfecte

Toate mamele isi dau silinta sa fie perfecte. Insa in toate familiile exista mici neplaceri si neajunsuri. Trebuie sa intelegi ca nimeni nu este perfect. Nu incerca sa te concentrezi pe a fi “mama perfecta”, ci sa fii “mama suficient de buna”. Orice mama care incearca sa fie cat mai buna isi va putea creste intelept copiii.

 

 

 

3. Mamele fericite cer ajutorul

Cresterea copiilor nu este un “job” doar al parintilor. Lasa-ti copilul sa cunoasca si alte experiente. Da-i copilului tau oportunitatea de a sta o vreme cu bunicii, cu unchii si matusile, chiar si cu prietenii, in schimburi de experienta cu familiile prietene. In acest fel si tu, si copilul aveti parte de noi orizonturi care sa va apropie si mai mult.

 

 

 

4. Mamele fericite fac un pas inapoi

Copiii au nevoie de independenta. Fa un pas inapoi si lasa-ti copilul sa se descurce si singur. Atunci cand, de exemplu, la locul de joaca, are loc un mic “scandal” nu interveni imediat. Lasa-ti copilul sa gaseasca propriile solutii. Poate fi foarte dificil pe moment, insa pe termen lun si tu, si copilul veti avea de castigat.

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/04/2013