Shop
Ultimele 100 de articole

Cinci reguli pentru starea ta de bine

11 februarie 2016, , Vizualizări:

Regula numarul 4 : NU ITI PLACE, NU POTI EVITA SI NU POTI SCHIMBA? ACCEPTA-L !

Acceptarea – aici e cheia adevarata. Cum putem sa acceptam ceeace nu ne place ?  Cum sa accepti o situatie in care nu esti deloc fericit sau o persoana alaturi de care nu te mai simti bine deloc? In realitate, stim cu totii ca nimeni pe pamant nu ne obliga sa acceptam nimic. Suntem singurii care decidem pentru noi. Putem, desigur, sa fim nefericiti. Exista destui oameni care baltesc in stari de frustrare, tristete, victimizare si chiar au beneficii ascunse din dependenta lor de nefericire de care de multe ori nici nu sunt constienti. In definitiv, totul in viata e o alegere. Daca avem situatii de care nu ne (mai) bucuram, nici nu le (mai) putem evita, nici nu (vrem/putem) sa le schimbam, dar nici nu le acceptam, cu siguranta vom fi nefericiti. Iar daca ajungem in asemenea situatii de viata aparent fara iesire, solutia vine in regula numarul 5.

 

Regula numarul 5 : Inveti sa ACCEPTI ceva, schimbandu-ti ATITUDINEA fata de acel ceva

In viata nu intamplarea in sine este buna sau rea, ci atitudinea noastra fata de ea. Ceeace pe noi ne enerveaza, pe altul il lasa indiferent iar pe alta persoana chiar o multumeste. Fiecare dintre noi suntem suma punctelor noastre de vedere, a atitudinilor proprii si a credintelor ce ne domina inca din copilarie. Totul este relativ in functie de persoana implicata. Nici viata nu e buna sau rea, nici oamenii din jur nu sunt buni sau rai. Ei sunt asa cum alegem noi sa ii privim. Atitudinea este totul. Viata doar exista pur si simplu.

Chiar putem sa ne impunem sa ne schimbam atitudinea sau punctul de vedere despre ceeace aparent ne genereaza frustrare, furie, nefericire. Asta daca nu am fost in stare sa aplicam niciuna din cele 4 reguli de mai sus. Schimbarea atitudinii se poate face constientizand care sunt beneficiile pe care totusi le avem de la acea situatie sau persoana, care sunt calitatile sale, punctele sale bune pentru care initial situatia, jobul, masina, persoana, locuinta, au intrat in viata noastra.

Acestea nu sunt solutii absolute. Intotdeauna vor exista urcusuri sau coborasuri in viata, oricate reguli invatam. Insa, asumandu-ne constient alegerile prin cele cinci reguli de stare de bine, cel putin varfurile ne vor fi mai inalte, iar caderile mai mici. Ca sa nu mai vorbim ca vom reusi sa traim cat mai multe clipe de fericire, obtinute nu la intamplare, ci ca urmare a propriei vointe.

Tu in ce situatie ai aplicat una din cele cinci reguli de mai sus si ai observat o imbunatatire la care nici nu te asteptai?

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.