Shop
Ultimele 100 de articole

Cartea recordurilor: Afla care sunt mamele cu cei mai multi copii

12 ianuarie 2021, , Vizualizări:
cei mai multi copii

Cine credeti ca este mama cu cei mai multi copii din lume? Cine detine recordul pentru cei mai multi copii nascuti in acelasi timp? Dar recordul cu cei mai multi fetusi intr-o singura sarcina?

Raspunsurile le veti afla imediat:

Recordul pentru cele mai multe nasteri este detinut de Valentina Vasiliev din Rusia. Numele femeii nu este confirmat oficial, in documentele vremii fiind trecut doar sotul acesteia – Feodor Vasiliev. Cei doi au trait in secolul al XVIII-lea si au avut impreuna 69 de copii: 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleti si 4 de qvatrupleti, intre 1725 si 1765. In total 27 de nasteri naturale, fara cezariana si anestezie. Se presupune ca 67 din cei 69 de copii au supravietuit.

Elizabeth Greenhill si sotul sau, William, au avut impreuna 39 de copii (7 baieti si 32 de fete). In afara unei singure perechi de gemeni, toate celelalte sarcini au fost singulare.

Lapa Piagenti si sotul sau Giacomo di Benincasa au avut impreuna 25 de copii. Cel de-al 23-lea a fost Sfanta Caterina de Siena.

olivia whitmore
Olivia Whitmore

Olivia (Whitmore) Guinness si sotul sau Arthur (creatorul celebrului brand de bautura irlandeza Guinness) au avut impreuna 21 de copii. Doar 10 dintre ei au ajuns la maturitate. Tot 21 de copii a nascut si Anna Crocker. 18 dintre ei au trait pana in anii maturitatii.

Rose Alma Letendre_Credit Photo Joannie Lafreniere Urbania
Rose Alma Letendre_Credit Photo Joannie Lafreniere Urbania

Rose Alma Letendre si sotul sau Roland au avut impreuna 20 de copii. Doar ultimul dintre ei (o fetita) a murit in urma unor incidente la nastere. La 25 august 2012, varsta insumata a tuturor copiilor (72-50 de ani) si a mamei (94 de ani) era de 1256 de ani.

Familia Duggar _Credit foto: uk.e-online
Familia Duggar _Credit foto: uk.e-online

Michelle Duggar si sotul sau Jim Bob au fost subiectul celebrului reality-show 19 Kids and Counting (19 copii si numaratoarea continua). Show-ul a inceput la 29 septembrie 2008, cand cei doi aveau 17 copii. Toti cei 19 copii (9 fete si 10 baieti) au numele incepand cu litera G. Colegi de “breasla” sunt membrii familiei Gill si Kelly Bates. Cei doi au tot 19 copii si sunt protagonistii reality-show-ului “United Bates of America”.

Urmeaza in clasament, cu cate 17 copii Regina Anne a Angliei (niciunul dintre copii nu a supravietuit) si Juliana van Stolberg (5 copii cu primul sot – Philip al II-lea, Conte de Hanau-Munzenberg si 12 cu cel de-al doilea sot – William I, Conte de Nassau-Dillenburg).

Recordul la sarcini multiple

Recordul oficial pentru cel mai mare numar de fetusi il detine o femeia din Italia, care, in 1971, a avut in urma unui tratament de fertilitate nu mai putin de 15 copii (10 fete si 5 baieti). Niciunul dintre ei nu a supravietuit la nastere.

Tot o sarcina de record, cu atat mai mult cu cat nu a fost vorba de fertilizare in vitro sau tratament pentru fertilitate, a avut si o femeie din Argentina, care a purtat in pantece nu mai putin de 12 bebelusi. Sarcina s-a oprit insa din evolutie si niciunul dintre fetusi nu a fost viabil.

nadya-suleman-octomom
Nadya Suleman – OctoMama

Cei mai multi copii nascuti vii si care au supravietuit sunt “opera” Octo-Mamei. Nadya Denise Doud-Suleman a dat viata in ianuarie 2009 la nu mai putin de 8 copii. Nasterea a starnit controverse in momentul in care s-a aflat ca Nadya mai avea alti 6 copii mici, toti nascuti in urma fertilizarilor in vitro. Femeia, fara loc de munca, traia din ajutorul social.

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.