Shop
Ultimele 100 de articole

Al catelea copil esti in familie? Nimic nu e intamplator! Vezi cum iti influenteaza felul de a fi!

12 mai 2020, , Vizualizări:
Al catelea copil esti in familie

Mijlocii

De obicei, au mai putina presiune din partea parintilor atunci cand este vorba sa se apuce de lucruri serioase. Se plang adesea cand trebuie sa poarte lucruri care au apartinut fratelui mai mare sau cand este comparat cu el/ea. Isi pastreaza calmul si sunt puntea dintre fratele mai mare si cel mai mic.

Si diferenta de varsta dintre copii are un impact asupra personalitatii. Cu cat este mai mare diferenta cu atat mai puternice sunt sentimentele de gelozie si rivalitate. Expertii considera ca diferenta adecvata dintre frati este in jur de 3 ani.

Cu cat este diferenta mai mare cu atat ii este mai greu copilului mai mare sa accepte sosirea pe lume al unui nou membru in familiei.

Primul copil: lider innascut, organizat, orientat spre rezultat, punctual, face pe seful, responsabil, le face adultilor pe plac, respecta reguli.

Al doilea copil: flexibil, maleabil, sociabil, impaciuitor, independent, secretos, crede ca viata nu e dreapta, negociator puternic, generos.

Ultimul copil: isi asuma riscuri, creativ, egoist, iresponsabil financiar, competitiv, se plictiseste usor, ii place sa fie rasfatat, are simul umorului.

Singur la parinti: apropiat de parinti, autocontrol, lider, matur, dependent, pretentios, nu iarta, sensibil, secretos.

Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.