Shop
Ultimele 100 de articole

Află care este legătura dintre mersul pe jos şi sex

12 iunie 2012, , Vizualizări: 2,025
sfatulparintilor.ro - mers pe jos - freestockphoto

Ştim cu toţii că mersul pe jos este sănătos sau face piciorul frumos. Nu mai puţin de 40 de minute de mers pe jos, zilnic, are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată numai câteva exemple.

 

 

Mersul pe jos şi cancerul la sân

Potrivit unor studiu recent publicat în Journal of Clinical Oncology, femeile care au mers pe jos în mod regulat după ce au fost diagnosticate cu cancer la sân au avut cu 45% mai multe sanşe de supravieţuire decât cele care au rămas inactive. Un alt studiu, al cercetătorilor del al Universitatea Yale, a descoperit că femeile care au făcut mişcare cu un an înainte de diagnostic au avut o speranţă de viaţă cu 30% mai mare decât cele care nu au făcut nici un exerciţiu fizic înainte de a primi cruntul diagnostic.

 

 

Diabetul, combătut prin mers pe jos

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, mersul pe jos într-un ritm alert reduce semnificativ riscul dezvoltării diabetului de tip 2. Cercetările au fost întreprinse cu voluntari în familia cărora au existat cazuri de diabet de tip 2 şi s-a observat că prin mişcarea regulată (de intensitate moderată sau intensă) s-a îmbunătăţit sensibilitatea la insulină.

 

 

Mersul pe jos te scapă de pastile

Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia persoanelor care merg pe jos din Statele Unite, la care au participat 32.000 de fmeei şi 8.000 de bărbaţi, s-a descoperit că persoanele care fac plimbări lungi în fiecare săptămână iau mai puţine medicamente.

 

 

Durerile cauzate de fibromialgie sunt reduse prin mers pe jos

Fibromialgia este o afecţiune medicală cronică ce se caracterizează prin durerea difuză şi sensibilitate în muşchi şi ţesuturile moi (tendoane, ligamente), puncte sensibile localizate şi tulburări de somn, slăbiciune. Acest sindrom de durere cronică afectează mai mult de 4% din populaţie. Potrivit unui studiu realizat pe femei cu vârste cuprinse între 32 şi 70 de ani, persoanele care au mers pe jos 60 de minute sau au făcut exerciţii uşoare de gimnastică sau stretching, de trei ori pe săptămână, timp de 18 săptămâni au reportat o îmbunătăţire semnificativă a stării de sănătate. S-au redus durerile, s-a îmbunătăţit capacitatea cerebrală. În plus, femeile s-au declarat mai puţin obosite şi mai puţin depresive.

 

 

Mersul pe jos îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Sexul şi mersul pe jos merg mână în mână. Potrivit cercetătorilor, femeile între 45 şi 55 de ani care au participat la un studiu, au declarat că viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit simţitor (atât prin creşterea libidoului, cât şi a numărului de orgasme) după ce au inclus în rutina lor zilnică mersul pe jos în ritm alert.

 

 

Mersul pe jos reduce riscul de atac cerebral

30 de minute de mers pe jos în ritm alert, timp de 5 zile pe săptămână, reduce semnificativ riscul declanşării unui atac cerebral. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud după ce au studiat datele a peste 46.000 de bărbaţi şi 15.000 de femei în decursul a 18 ani. Cei care făceau mişcare regulat au prezentat un risc cu 40% mai mic de a face atac cerebral, faţă de cei care nu făceau mişcare.

 

 

Mersul pe jos pune mintea la lucru

Potrivit unui studiu realizat în Italia, mersul pe jos îmbunătăţeşte memoria. După ce au analizat datele a 749 de persoane, timp de patru ani, cercetătorii au costatat un risc scăzut de 27% de a dezvolta demenţă la persoanele care mergeau regulat pe jos. Unul dintre motive ar fi că se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul creierului.

 

 

Mersul pe jos are grijă de portofel

Dacă vrei să faci mişcare, dar dai tot timpul vina pe costul unui abonament la sală, află că mersul pe jos nu costă nimic. Specialiştii spun că, 150 de minute de plimbare la intensitate medie (100 de paşi pe minut) pe săptămână te pot ajuta să scapi de stres şi să previi bolile de inimă. Cercetătorii de la Universitatea din San Diego recomandă fiecărui om să ţintească spre 1000 de paşi în 10 minute, iar apoi să crească la 3000 de paşi în 30 de minute. Pentru a vă fi mai uşor, este util un pedometru.

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu