Adevar si minciuna. Despre minciuna s-au spus, scris foarte multe pentru ca a minti este in natura umana. Se pot scrie romane despre minciuna la locul de munca, in familie sau in cercul de prieteni. Nu exista om pe lumea aceasta care sa nu fi spus o minciuna, indiferent cat de nevinovata ar fi. Tocmai de aceea este important sa aflam cat mai multe despre minciuna si cum poate fi ea demontata. Urmatoarele tehnici pentru a afla daca o persoana minte sunt folosite de politie si de expertii in securitate. Insa, oricine are nevoie de ele indiferent ca este manager, angajator sau angajat in situatii in care daca stii sa distingi intre un adevar si o minciuna poti evita sa devii victima unei inselatorii sau fraude.
Adevar si minciuna. Cand persoana evita contactul vizual poate fi vorba despre minciuna
Urmareste-i cu atentie ochii, daca iti evita privirea in timp ce se scuza sunt sanse foarte mari sa te minta. Sau daca in timp ce te priveste in ochi iti spune: “Ma uit in ochii tai si prin urmare nu te mint”, probabil ca iti ascunde adevarul. In astfel de situatii, persoana respectiva ridica vocea, devine defensiv si incearca din toate puterile sa schimbe subiectul. Ai incredere in instinctul tau, prima impresie este, in general, adevarata.
Adevar si minciuna. Atingerile pe fata, gat si gura te avertizeaza despre minciuna
Nimeni nu se simte confortabil in timp ce toarna o minciuna asa ca, fara sa vrea, isi duce mana la fata, gat si gura. De asemenea, atingerea sau scarpinarea nasului si a urechii pot indica rostirea unui neadevar. Daca persoana in cauza isi duce mana inchisa la inima sau piept sansele ca sa nu spuna adevarul sunt foarte mari.
Adevar si minciuna. Persoana vinovata ofera detalii pe care nu le-ai cerut
Vorbirea unei persoane care se simte cu musca pe caciula nu este naturala, oferind detalii nesemnificative in incercarea de a te convinge. In plus, nu se simte confortabil in timpul pauzelor dintr-o discutie. De asemenea, persoana vinovata ar putea folosi umorul si sarcasmul incercand sa ocoleasca un anumit subiect.
Adevar si minciuna. Momentul si durata gesturilor emotionale sunt rupte de context
De obicei, gesturile persoanelor care mint sunt facute cu intarziere, dureaza mai mult sau se opresc brusc. Exista un decalaj intre gesturi/expresii emotionale si vorbe.
Adevar si minciuna. Mincinosul foloseste cuvintele din intrebarea ta pentru a raspunde
Spre exemplu la intrebarea: “Tu ai mancat ultima prajitura”, raspunsul persoanei vinovate va suna: “Nu, n-am mancat eu ultima prajitura”.
Adevar si minciuna. Persoana care ascunde adevarul se va relaxa vizibil daca schimbi subiectul
In cazul in care banuiesti ca interlocutorul tau minte, schimba brusc subiectul conversatiei. Daca te urmeaza rapid si observi ca s-a relaxat vizibil atunci nu mai exista nici o indoiala. In vreme ce vinovatul doreste cu ardoare sa vorbiti despre altceva, o persoana inocenta va fi confuza din cauza schimbarii rapide a subiectului si va dori sa reluati discutia.
Adevar si minciuna. Gesturile excesive te avertizeaza despre minciuna
Urmareste-i cu atentie limbajul corpului: in cazul in care gesticuleaza mai mult decat de obicei inseamna ca nu-ti spune adevarul. Persoana respectiva, subsconsient face un efort pentru a fi credibil si tocmai de aceea incearca sa-si intareasca spusele gesticuland. In plus, in acest mod incearca sa-ti distraga atentia de la cuvintele neoneste si de la fata sa.
Adevar si minciuna. Iti dai seama despre minciuna cand interlocutorul se muta de pe un picior pe altul
In cazul in care interlocutorul isi schimba greutatea de pe un picior pe altul trebuie sa fii atent intrucat acesta poate fi un semn al minciunii. Persoana care minte nu se simte confortabil in timp ce spune minciuni si atunci incearca sa-si tina in frau emotiile si sa nu se dea de gol.
Adevar si minciuna. Un mincinos vorbeste incet, monoton exact in timp ce ascunde adevarul
O astfel de modulatie in vorbire indica faptul ca persoanei respective ii este teama ca nu este crezut sau pentru ca se simte vinovat pentru ca minte. Din punct de vedere al limbajului trupului, aceste neadevaruri sunt rostite cu capul in jos sau cu umerii cazuti.
Adevar si minciuna. Mincinosul se justifica
Justificarea este tentativa de a da explicatii lungi. De asemenea, minciunile sunt urmate de expresii precum “onestitate”, “crede-ma pe cuvant”, “spun adevarul”. Interlocutorul foloseste aceste expresii in speranta ca te va duce cu presul.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025