Shop
Ultimele 100 de articole

8 lucruri pe care nu ţi le va spune niciodată bona

21 iunie 2012, , Vizualizări: 540
sfatulparintilor.ro - Ce nu-ti spune bona

Ai încredere totală în bona ta, pe mâinile ei laşi copilul atunci când pleci de acasă. Şi cu toate acestea sunt o mulţime de lucruri pe care bona nu are curajul să ţi le spună.

Iată 8 lucruri pe care bona nu ţi le va spune niciodată în faţă, recunoscute în urma unor chestionare printre angajatele mai multor agenţii de bone.

Pentru părinţi este important să ştie ce gândesc bonele întrucât starea de bine şi securitatea copiilor lor stau în mâinile bonelor. O bona respectată şi mulţumită implică un copil de care are grijă care e fericit şi în siguranţă.

 

 

1. Bonele nu sunt femei de serviciu

“Pentru că nu am făcut curat în baie, părinţii au hotărât să ducă copilul la cresă”.

“Mi-am dat demisia pentru că familia mi-a cerut să curăţ tacâmurile. Le-am spus, că nu fac aşa ceva. Dacă vor menajeră, trebuie să-şi angajeze pe altcineva”.

 

 

2. Bonele au nevoie de vacanţă

“Avem şi noi nevoie de timp pentru noi şi familiile noastre. Să merg cu familia în vacanţe nu se pune la socoteală. O familie mi-a cerut la un moment dat să stau în casa lor cât sunt plecaţi nu cu copiii, ci cu câinii. Am demisionat pentru că am şi eu dreptul să petrec sărbătorile în familie”.

 

 

3. Ar trebui să vă disciplinaţi copiii

“Unii părinţi nu cred în disciplină. Iar când cedezi în crizele de tantrum le spui, de fapt, că să ţipi şi să urli sunt cheia către a obţine ceea ce vrei. Copiii sunt foarte isteţi”.

 

 

4. Bonele au nevoie de o mărire de salariu

“Eu mă aştept la fiecare sfârşit de an să primesc o mărire de salariu, mai ales în cazul în care copilul are note bune la şcoală şi este evident că m-am ocupat cum trebuie de el”.

 

 

5. Bonele merită şi ele un cadou

“Mi-am petrecut 5 zile în fiecare săptămână cu copilul lor. I-am legat şiretele, i-am preparat gustările, i-am şters lacrimile, i-am ajutat să-l crească şi să-l educe, iar de Crăciun am primit un cadou care nu le-a plăcut lor, primit de la altcineva. Am fost devastată şi am plâns în continuu. Nici măcar n-au pus o felicitare cu mulţumesc”.

 

 

6. Copiii au nevoie de atenţia părinţilor

“Oricât aş fi eu de bună, ca bonă, copiilor le este dor de părinţi. Am lucrat la familii care pleacă mult cu afaceri, iar copilul se trezea şi de două ori pe noapte, plângând şi întrebând de mama lui. Iar mai apoi, în aceeaşi familie, băiatul îi citea tatălui o poveste pe care o scrisese el, iar tată, cu nasul în Blackberry rostea numai ah, da, hu”.

 

 

7. Nu e OK când nu mă plăteşti la timp

“Oricât de mult mi-ar plăcea mie să lucrez cu copiii tăi, nu o să fac voluntariat pe timpul meu”.

 

 

8. Bonele merită respect

“Indiferent de statutul social sau rasă, suntem oameni şi avem grijă de copiii voştri. Om fi doar nişte angajaţi, dar în primul rând suntem oameni şi merităm respect”.

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu