Corpul uman are o multime de proprietati si abilitati si parca niciodata nu stii destule despre el. Este un mecanism fantastic ce te uimeste in fiecare zi. Tu stiai aceste curiozitati despre corpul uman?
1. De ce exista spasmul pleoapei
Fenomenul enervant poarta numele de miokimie. Nu se cunosc foarte multe legat de spasmul pleoapei si poate fi provocat de un zbaterea unui nerv. Potrivit expertilor printre cauzele spasmului se numara obosela, stresul si cafeina. Din fericire, fenomenul este de scurta durata si trece de la sine. Pentru a scadea sansele de a te mai confrunta cu acest fenoment renunta la cafea si alcool si ofera-le ochilor tai, ca si restului organismului – un somn odihnitor de noapte.
Citeste si: De ce se zbate ochiul. Cele mai des intalnite 8 cauze si solutiile lor
2. De ce iti este mereu frig
Temperatura corpului este reglata in creier de catre hipotalamus, care ii transmite corpului sa elibereze sau sa pastreze caldura cand conditiile atmosferice o cer. Fierul joaca un rol important in acest proces, astfel ca oamenilor cu anemie (cauzata de deficienta de fier) le este frig. Circulatia proasta – din cauza tensiunii ridicare sau a medicamentatie, dar si a altor probleme – pot lasa extremitatile corpului fara caldura.
O glanda tiroida lenesa poate incetini metabolismul unei persoane pana la punctul in care corpul genereaza putina caldura. Un studiu recent sugereaza ca sunt persoane cu o predispozitie genetica si care au o toleranta scazuta la frig.
Daca iti este frig chiar si in miezul verii atunci mananca alimente bogate in fier precum carne rosie, fasole si legume cu frunze verzi, care pot combate anemia. Si evita nicotina care ingusteaza arterele si conduce la o circulatie proasta.
3. Urechile cresc mereu?
Da, cel putin urechea externa. La nastere, urechea este, proportional vorbind, cea mai mare componenta a corpului. Urechile cresc rapid pana la 10 ani, apoi incetinesc si se maresc cu 0,22 mm pe an, potrivit unui studiu realizat de catre Colegiul Roial Britanic. Alte studii arata ca lobul urechii se lungeste pe toata durata vietii (barbatii au lobi mai mari decat ai femeilor). Nu insa si marimea canalului urechii, care este format din oase si cartilagii, nu creste pe masura ce oamenii imbatranesc.
Nu rata nici: Ai urechea triunghiulara, rectangulara sau diamant? Ce spune forma urechii despre personalitatea ta
4. Totii copiii sunt nascuti fara pistrui?
Copilasii pot avea semne din nastere si „semne de frumusete” insa este adevarat ca apar in viata fara pistrui, pe care pielea ii produce (folosind excesul de pigment) ca raspuns la expunerea la soare. Pe masura ce bebelusii sunt expusi la soare, in special cei cu pielea alba si ochi deschisi la culoare, au sanse mari sa se aleaga cu pistrui (si au un risc ridicat sa dezvolte cancer de piele mai tarziu).
„Acesi pistrui care apar la copiii roscati nu sunt ceva simpatic – sunt semne lasate de soare. Iar pistruii indica si afectiuni ale ADN-ului din celulele pielii”, sustine Robin Ashinoff, dermatolog la Hackensack University Medical Center. Copiilor, cat si adultilor ar trebui sa li se monitorizeze pistruii de catre un dermatolog si sa foloseasca mereu crema de protectie solara.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie