7 cauze medicale care provoaca oboseala. Cand trebuie sa mergi la medic - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 cauze medicale care provoaca oboseala. Cand trebuie sa mergi la medic

cauze medicale oboseala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sleep-2603545_1920
Credit foto: PIXABAY.COM

5. Artritele reumatice

Aceste afectiuni nu sunt intotdeauna usor de detectat, insa exista anumite indicii care ne pot ajuta sa le descoperim.

Acest tip de afectiune survine atunci cand sistemul imunitar este dereglat si, prin urmare, nu se mai functiona normal. Astfel, el ataca tesuturile sanatoase, afectand iremediabil cartilagiile si oasele. Multe semnalmente constau in oboseala exagerata, lipsa de energie, lipsa apetitului, si, bineinteles, dureri de oase.

Aveti nevoie de un examen radiologic, care sa detecteze daca s-a instalat sau nu artrita deja in organism. Un medic reumatolog va va explica cu exactitate in ce stadiu a ajuns afectiunea in corpul vostru si care sunt masurile pe care trebuie sa le luati pentru combaterea ei.

6. Apneea de somn

Daca te trezesti in fiecare dimineata vesnic obosit, indiferent de cat de mult si bine dormi, inseamna ca suferi de apnee, care presupune intreruperi de respiratie in timpul somnului. O persoana cu apnee cronica poate avea zeci si chiar sute de intreruperi de respiratie in timpul somnului, ceea ce inseamna ca se poate trezi tot de atatea ori. Nu e de mirare de ce apare simptomul de oboseala acuta.

Trebuie sa mergeti la medic, ceea ce poate presupune sa ramaneti cel putin o noapte intr-o clinica pentru ca un specialist sa va poate urmari in timp ce dormiti. Astfel medicul va stabili astfel, cel mai potrivit de tratament.

Citeste si: Descoperiri RECENTE despre cum sa dormi mai bine

7. Oboseala cronica

Aceasta afectiune presupune, exact asa cum sugereaza si denumirea, o oboseala cronica, adica o oboseala mare si permanenta care iti ia toata energia, si care te impiedica sa faci o multime de activitati simple.

Alte senzatii coroborate cu oboseala cronica pot fi: durerile de cap, adesea insotite si de dureri musculare, incapacitatea de concentrare si slabiciune in tot corpul.

Nu exista analize specifice care se fac in cazul oboselii cronice. Trebuie doar sa mergi la medicul de familie, care sa te indrume catre un specialist in tratarea oboselii cronice si care te va ajuta sa depasesti cu bine problema.

Citeste si: Oboseala cronica: Simptome, cauze, tratament si prevenire

Foto: PIXABAY.COM

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/04/2023