6 secrete ale oamenilor intelepti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 secrete ale oamenilor intelepti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 6 secrete ale oamenilor intelepti
secrete ale oamenilor intelepti

Raspunde repede: Cine este cel mai intelept om pe care il cunosti? Dupa ce dai raspunsul analizeaza care sunt motivele pentru care consideri intelepte respectivele persoane. Intelepciunea este ceva ce poate fi cultivat. Este un cumul de cunostinte, compasiune, gandire.

Care sunt secretele oamenilor intelepti? Afla raspunsul mai jos.

1. Oamenii intelepti au o multime de experiente

Se spune ca intelepciunea vine odata cu inaintarea in varsta. De fapt, oamenii in varsta au trait o viata, o viata in care li s-a intamplat o multime de lucruri. Experimenteaza, astfel incat sa acumulezi intelepciune.

2. Oamenii intelepti sunt ca un burete

Nu doar experientele conteaza, ci si lectiile invatate din ele. Si nu toata lumea trage si concluzii dupa o anumita experienta.

3. Oamenii intelepti mediteaza

Meditatia este un mijloc de autocunoastere prin care iti observi respiratia, iti observi senzatiile. In mod natural lucrurile vin si pleaca. Iar cheia intelepciunii este sa le accepti pe toate asa cum sunt si sa nu te impotrivesti cu negativitate.

4. Oamenii intelepti se dezvolta in timp de criza

De multe ori, oamenii considerati intelepti au suferit o trauma sau mai multe, dar cumva au reusit sa o/le depaseasca. Insa intelepciune inseamna sa poti gestiona si problemele marunte (o zi grea la munca, aglomeratie in trafic etc.). Aceste mici crize contribuie la dezvoltarea personala ca si cele mai mari.

Citeste si: Sfaturi de viata de la batrani intelepti

5. Oamenii intelepti au un grup de suport

Oamenii care sunt singuratici cu greu pot invata ceva si pentru ei o trauma este devastatoare. Dar oamenii care au un grup de suport, fie ca sunt medici, psihoterapeuti, prieteni, familie, simple cunostinte, pot creste gratie legaturilor cu acestia.

6. Oamenii intelepti sunt toleranti

Compasiunea este o componenta-cheie a intelepciunii. De aceea reflectarea este foarte importanta: te ajuta sa te vezi asa cum esti, care iti sunt limitele, poti empatiza cu ceilalti si sa te comporti ca atare.

Sursa: huffingtonpost.com

foto: depositphotos.com

Data articol: 15/05/2022