Bere şi vin cu “intruşi”
Gusturile sunt într-o continuă schimbare, aşa că producătorii caută să vină în întâmpinarea nevoii consumatorilor. Însă, sunt şi cazuri când inovaţia este dusă la extrem. Cambogdia, de exemplu, produce o bere cu tarantule moarte. În Coreea se produce Baby Mouse Liquor, un lichior din orez amestecat cu şoareci morţi, fermentat timp de un an.
Tot la capitolul ciudăţenii poate intra şi berea Kwispelbier din Olanda creată pentru cel mai bun prieten al omului – câinele.
Denumiri ciudate de vin
Un vin franţuzesc produs şi distribuit în Marea Britanie se numeşte “Fat Bastard”, mai pe româneşte (Gras împuţit). Un vin australian se numeşte “Bitch” (Târfă). O marcă franţuzească de vin se numeşte (Oops), cu paranteze cu tot. Se pare ca mulţi ani la rând a fost greşit etichetat soiul de struguri, încât, atunci când şi-au dat seama de greşeală, producătorii au botezat vinul (Oops). Nu puteam încheia fără a menţiona de “Le Vin de Merde” (Vin de rahat), “Elephant on a Tight Rope” (Elefantul pe funie) sau “Frog’s Piss” (Urină de broască).