5 lucruri care iti fac viata mai usoara - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 lucruri care iti fac viata mai usoara

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 5 lucruri care iti fac viata mai usoara

E mai bine sa inveti din greselile altora, decat din cele proprii, spune o vorba inteleapta. Adevarul este ca folosirea experientelor altora, indiferent ca este vorba despre evitarea unor greseli sau de obtinerea unui succes, sunt scurtaturile care te ajuta sa ai o viata mai usoara. De ce ar trebui sa incerci sa reinventezi roata, pe care altii au inventat-o deja? Daca te confrunti cu o problema la care nu gasesti solutie afla ce au facut altii intr-o situatie asemanatoare. Chiar daca nu merge 100% in cazul tau macar iti ofera o noua perspectiva care ti-ar putea fi de folos.

 

 

1. Cum sa dezvalui un secret

Daca ai tinut ceva ascuns pana acum iar acest lucru te macina gaseste pe cineva care si-a dezvaluit secretul si a supravietuit. Vorbeste cu persoana respectiva si roag-o sa-ti spuna si tie cum a facut. Indiferent care este secretul tau, exista cineva care a avut unul la fel.

Asigura-te ca primul om caruia ii vei spune te va accepta pe tine si secretul tau – ultimul lucru pe care ti l-ai dori este sa-ti asumi riscuri mari. Fii scurt clar. Spre exemplu, poti proceda astfel: „Tata, mi-am petrecut noaptea la politie. Am fost retinut in urma unui scandal”.

 

 

2. Cum sa stii cand sa renunti

Daca esti implicat intr-o activitate si nu simti un tremur de incantare sau teama, daca nu exista niciun risc emotional, atunci renunta. Este adevarat ca poate fi nevoie de un efort imens sa renunti la o casatorie care nu merge sau la un loc de munca pentru care nu mai ai nicio tragere de inima, insa daca esti nefericit nimic nu poate fi mai bun decat schimbarea statutului.

 

 

3. Cum sa devii un ascultator mai bun

Fa tot ceea ce poti pentru a activa „neuronii oglinda” din creier, care imita experientele celorlalti. In mod subtil poti imita postura celeilalte persoane, ritmul vorbirii, tonul si chiar tiparul respiratiei. De asemenea, pot folosi expresiile si cuvintele utilizate de interlocutor si vei deveni un ascultator mai bun.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/03/2017