Tulburari de somn. 5 greseli pe care le faci si solutii pentru remedierea lor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tulburari de somn. 5 greseli pe care le faci si solutii pentru remedierea lor

Tulburari de somn - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2537324_1920

Tulburari de somn. Sa nu-i oferi corpului semnalele corecte pentru mers la culcare

Corpul uman se bazeaza pe semnale prin care i se transmite sa doarma si sa se treazeasca, iar cele mai importante sunt intunericul si lumina. Insa, in prezent traim si muncim intr-un mediu cu lumina artificiala. Si, adesea, pierdem cel mai important semnal: lumina naturala a soarelui. Cand mergi la culcare corpul are nevoie de intuneric total pentru a incepe sa produca melatonina, cel mai important hormon al somnului. Ceea ce inseamna ca daca dormitorul este luminat  nu vei putea dormi.

Solutie: In timpul noptii, fa cat mai intuneric in dormitor

Priveste in dormitor: ceasul electronic care produce lumina rosie, incarcatorul luminat, televizorul sau computerul sau poate telefonul. Toate acestea sunt luminate, ceea ce nu iti este de niciun ajutor atunci cand vrei sa dormi. Chiar si cea mai mica raza de lumina pot intrerupe glanda pineala din productia de hormoni ai somnului. Iar rezultatul este afectarea ritmului somnului.

Muta ceasul, acopera toate luminile sau pune draperii la geam astfel incat in dormitor sa fie intuneric total ca sa te poti odihni cat mai bine.

Tulburari de somn. Sa mananci o gustare (alimente procesate sau dulci) inainte de somn

Aceste gustari cresc nivelul glicemiei si streseaza organele interne implicate in reglarea hormonala. In acest fel sunt afectate ciclurile somnului.

Solutie: Daca iti este foame ia o gustare bogata in proteine

Cel mai bine este sa nu mananci nimic inainte de a merge la culcare. Insa, daca tot mananci, ia ceva bogat in proteina care nu doar ca impiedica dezechilibrul hormonal, ci furnizeaza si triptofan, un aminoacid necesar pentru productia de melatonina.

Sursa: care2.com

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/10/2021