4 sfaturi sa depasesti depresia de sezon - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 sfaturi sa depasesti depresia de sezon

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 4 sfaturi sa depasesti depresia de sezon

In ultima perioada ti-ai dat seama ca ai inceput sa eviti zona din supermarket-uri in care se afla legumele si fructele? Iar de fiecare data cand simti nevoie de o gustare ajungi in fata rafturilor cu snack-uri? De asemenea, ai devenit letargic si nu-ti mai place sa te implici nici macar in activitatile care inainte iti faceau placere? Simti ca, din punct de vedere al starii emotionale, esti la pamant? Multi oameni se simti tristi, aparent fara motiv, in special daca traiesc in orasele care sunt intunecate in timpul iernii. Iata 4 sfaturi sa depasesti depresia de sezon.

 

  1. Nu te lasa prada sentimentelor negative

Spre deosebire de majoritatea timpului cand ne ascultam corpurile sau emotiile pentru a ne imbunatati starea de spirit, atunci cand sezonul rece isi faca aparitia ar trebui sa procedam pe dos. Nu actiona conform sentimentelor care te incearca. Iarna, de obicei, simti ca ar trebui sa stai in casa, sa intri in pat si sa-ti tragi patura peste cap. In cazul in care procedezi astfel lucrurile se vor inrautati, iar starea ta emotionala se va degrada.

Antidotul: Incearca sa iesi din casa in fiecare zi chiar si numai pentru o mica plimbare. Poate ca nu te vei simti bine imediat, insa odata cu trecerea timpului starea ta emotionala va incepe sa se imbunatateasca.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 25/01/2015