10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si o viata fericita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si o viata fericita

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si o viata fericita
sfatulparintilor.ro-fericire-stockfreeimages.com

Iata 10 sfaturi simple pentru a avea o alimentatie sanatoasa si a duce o viata fericita.

 

 

1. Dimineata pe stomacul gol beti apa, cata puteti si va simtiti confortabil. Apa nu numai ca hidrateaza organismul dupa orele de pauza dar si curata si ajuta la eliminarea toxinelor si a deseurilor acumulate dupa reparatiile facute in timpul somnului. Asa cum facem dus pe exterior , trebuie sa facem si in interior. In apa puneti daca puneti daca puteti si aveti un varf de sare de Himalaya sau sare de mare , chiar sare grunjoasa. Sarea naturala contine peste 90 de microminerala necesare organismului si are efect alcalin. Unde merg mineralele merge si apa astfel sarea va trage apa in celule si le va hidrata bine.

 

2. Pentru micul dejun, cele mai bune sunt fructele. Nu consumati alimente dense in nutrienti, corpul trebuie sa faca o trecere lina din starea de pauza spre cea de lucru. Cuvantul breakfast (mic dejun) inseamna a rupe postul, a sparge postul, postul in care a fost corpul in timpul noptii. Un post se rupe (sparge) cel mai bine cu apa si fructe. Un mic dejun lichid este cel mai bun.

 

3. Incercati sa aveti masa cea mai bogata intre orele 10 si 14. Aceasta este perioada cand avem cea mai mare putere digestiva. Aceasta informatie este sustinuta atat de medicina traditionala chineza cat si de cea ayurvedica.

 

4. Pentru a fi siguri ca nu mancati alimente nesanatoase este bine sa aveti cu voi la munca seminte, nuci, alune sau fructe din care sa mancati din cand in cand intre mesele principale. Pentru cei care vor sa slabeasca este recomandat un snack de fructe o data la 2 ore, pentru ca senzatia de foame sa nu produca ridicarea nivelului de cortizol (hormon de stres) in sange.

 

5. Seara incercati sa mancati ceva usor si nu mai tarziu de ora 19. Apoi nu mai consumati nimic nici macar apa. Corpul odata cu lasarea soarelui incepe sa-si opreasca din functii pentru a face mentenanta, odata cu incetinirea metabolismului. Daca nu este lasat, el nu va putea sa se refaca, sa se regenereze si va veti trezi obositi si fara energie. Mintea va dormi dar corpul la lucra.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/08/2014