10 motive in plus pentru care ar trebui sa bei cafea zilnic - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 motive in plus pentru care ar trebui sa bei cafea zilnic

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 10 motive in plus pentru care ar trebui sa bei cafea zilnic
cafea zilnic

Iata o lista cu 10 motive pentru a justifica (sau convinge nonbautorii) de ce ar trebui sa consume o ceasca de cafea zilnic.

Consumul acestei licori aromate are o multime de beneficii pentru sanatate, creste starea de alerta alaturi de multe alte plusuri.

Este benefica pentru sanatate

Exista o multime de dovezi stiintifice care sustin cat de buna este cafeaua pentru sanatatea. Potrivit WebMD.com, bautura aceasta este plina de antioxidanti si nutrienti precum riboflavina (vitamina B2), acid pantotenic (vitamina B5), potasiu si multi altii. Astfel, cafeauna nu este doar o bautura oarecare ci are o multime de efecte pozitive pentru organism.

Cafeaua, prieten sau dusman? Iata beneficiile si riscurile consumului de cafea

Daca scopul tau este sa adaugi putina diversitate in viata ta, cafeaua este raspunsul

O poti consuma decafeinizata, cu gheata, expresso sau poti opta pentru cafea cu lapte. Sau poti bea cafea neagra fara nimic altceva in ea. Lista cu variantele de cafea zilnic este practic nelimitata, tocmai de aceea poate fi amuzant sa iti alegi ceea ce-ti place in functie de starea ta emotionala din ziua respectiva.

Te poate linisti sau iti poate salva chiar si viata

Pentru cei care gasesc consumul de cafea ralaxant mai exista inca un motiv pentru care vei iubi si mai mult aceasta bautura. Cercetatorii cred ca ingredientul activ al cafelei, cafeina, actioneaza ca si antidepresiv. Cafeina reduce riscul de sinucidere, potrivit unui studiu.

Scade riscul de a te imbolnavi

Afectiunea Parkinson, diabetul de tip 2, cancerul… acestea sunt numai cateva dintre afectiunile pe care cafeaua le poate combate cu succes, sustin mai multe surse, printre care si medicul Donald Hensrud de la Mayo Clinic.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 28/02/2024