Shop
Ultimele 100 de articole

10 mituri despre corpul uman pe care eşti tentat să le crezi

28 aprilie 2018, , Vizualizări:
mituri despre corpul uman - sfatulparintilor.ro - Mituri despre corpul uman

Corpul uman are încă foarte multe mistere chiar şi pentru specialişti. Şi aşa cum se întâmplă mereu, lipsa adevărurilor, lasă loc miturilor, iar în cazul corpului uman sunt destule poveşti pe care oamenii le cred reale.

 

Iată 10 mituri despre corpul uman pe care şi tu eşti tentat să le crezi.

 

 

Mitul 1 despre corpul uman: Dacă ieşi afară cu părul ud în mijlocul iernii, vei răci

Chiar dacă pare logic nu există o conexiune directă între cele două. Cel mai adesea oamenii răcesc din cauză că au tendinţa de a aduna viruşii în interior, iar aceştia se răspândesc mult mai rapid. S-au făcut multe experimente în care s-a investigat relaţia temperatură-boală însă nu s-a confirmat că oamenii răcesc din cauza temperaturilor scăzute. Mai mult, unii dintre oamenii de ştiinţă susţin că frigul ar stimula sistemul imunitar ceea ce ajută organismul să se protejeze mai bine împotriva răcelii şi gripei.

 

 

Mitul 2 despre corpul uman: Dacă citeşti  pe întuneric, acuitatea vizuală va avea de suferit

Deşi este adevărat că dacă citeşti având o lumină slabă, ochii tăi vor fi solicitaţi mai mult, nu există nici o dovadă care să susţină că acest obicei îţi scade acuitatea vizuală. Ca orice alt muşchi şi ochii vor obosi încercând să se focuseze pe textul mic la o lumină slabă şi se pot chiar usca. Însă această oboseală nu este ireversibilă, decât dacă citeşti doar pe întuneric, tot timpul.

 

 

Mitul 3 despre corpul uman: Trebuie să bei zilnic 8 pahare de apă

Acest mit îşi are originea în anul 1945 în SUA, când o agenţie guvernamentală a recomandat ca oamenii să bea 8 pahare de fluide pentru a fi sănătoşi. În vreme ce termenul 8 pahare este un fapt, oamenii n-au observat că experţii vorbeau de fluide, ceea ce include şi cafeaua, sucul etc. ca să nu mai amintim şi de faptul că mâncarea conţine multă apă. Astfel încât, dacă îţi este sete bea apă, dacă nu, nu.

 

 

Mitul 4 despre corpul uman: Nu trebuie să trezeşti un somnambul

Aproximativ 20% dintre oameni sunt somnambuli, iar acest obicei se moşteneşte. Însă, sunt şanse foarte mari ca aceste persoane să se rănească singure în timp ce se plimbă în toiul nopţii pe întuneric (ca să nu mai vorbim de cei care încearca să mănânce, să gătească sau să conducă). Mulţi oameni cred că dacă trezesc un somnambul acesta poate face stop cardiac. Dacă eşti îngrijorat, condu persoana respectivă în pat.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.