4 lucruri care îi îngrijorează pe bărbaţi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 lucruri care îi îngrijorează pe bărbaţi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » 4 lucruri care îi îngrijorează pe bărbaţi
griji barbati

Despre bărbaţi se crede că sunt puternici, că bărbaţii adevăraţi nu se tem de nimeni şi de nimic, că purtătorii legali de pantaloni nu pot fi doborâţi de stres şi că niciodată nu sunt îngrijoraţi. Ideea modernă despre bărbaţi este că aceştia au fost „proiectaţi” să înfrunte şi să învingă toate provocările şi că nici un reprezentant al sexului tare nu se poate lăsa copleşit de teamă sau insecuritate.

Bărbaţilor le-ar face plăcere ca lucrurile să fie atât de simple. Iar dintr-o perspectivă pur intelectuală, credinţa aceasta despre bărbaţi este pur şi simplu o naivitate. Indiferent de cum pozează unii dintre urmaşii lui Adam, bărbaţii au şi ei îngrijorările lor, la fel de multe precum femeile.

Iată câteva dintre lucrurile care îi îngrijorează pe bărbaţi.

 

 

 

Despre bărbaţi # 1: Teama că nu câştigă suficienţi bani

Este una dintre cele mai puternice temeri ale bărbaţilor. Bărbaţii sunt cuprinşi de o angoasă puternică la gândul că nu vor putea asigura pâinea familiei. Cu toţii am citit poveşti despre acţiunile unor bărbaţi care au fost copleşiţi de problemele legate de bani. Iar reacţia celorlalţi este de neînţeles „Nu putea să fie atât de rău încât să-şi ia viaţa”. Se pare că era atât de rea.

 

 

 

Despre bărbaţi # 2: Griji legate de vârstă

Femeile cred că bărbaţii privesc cu seninătate trecerea anilor. Însă, lucrurile nu stau deloc aşa. Cu toate glumele şi miturile legate de femeile care îmbătrânesc, să nu întrebi niciodată o femeie care este vârsta ei, despre operaţiile de întindere a pielii, despre hainele pentru femei în vârstă etc., femeile gestionează mai bine perioadă de tranziţie către vârsta a treia decât bărbaţii. Şi, în plus, femeile par că-şi acceptă sexualitatea pe măsură ce trec anii. Criza vârstei a doua la bărbaţi nu este deloc o poveste. Unii dintre bărbaţi reacţionează îngrijorător, încearcă să localizeze fiecare fir de păr pe care l-au pierdut, urmăresc femeile tinere şi simt că devin vulnerabili fizic în faţa bărbaţilor mai tineri şi mai puternici fizic.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/02/2019