Shop
Ultimele 100 de articole

Depresia la barbati: 11 semne care o dezvaluie

29 mai 2019, , Vizualizări:
depresia la barbati - sfatulparintior.ro - pixabay_com - man-2734073_1920

Depresia se poate manifesta prin dificultati de concentrare

Barbatilor afectati de depresie le scade abilitatea de a procesa informatia ceea ce inseamna ca nu vor putea sa se concentreze la munca si la indeplinirea sarcinilor de serviciu. Acestia nu se mai implica deloc in ceea ce fac, par mereu absenti, chiar daca fizic sunt in aceeasi incapere, punandu-si astfel,job-ul in pericol.

Furie si ostilitate = depresie

In cazul unor barbati, depresia se manifesta prin stari de furie si ostilitate sau chiar agresivitate. Potrivit specialistilor, daca un subiect realizeaza ca ceva nu este in regula cu el vrea sa-si demonstreze lui, insusi, ca este puternic si capabil de fapte mari. Furia si ostilitatea sunt diferite de iritabilitate, primele doua sunt emotii mult mai puternice.

Stresul, un substitut depresiei

Sunt subiecti care considera simptomele depresive ca fiind stres. Nu inseamna ca sunt mai stresati decat de obicei, insa da mai bine in societate sa spui ca esti stresat decat ca suferi de depresie. In acelasi timp, diferite studii de specialitate au aratat faptul ca expunerea indelungata la stres poate duce la modificari in corp si creier ceea ce conduce inevitabil la depresie.

Disfunctii sexuale, o cauza a depresiei

Depresia este o cauza frecventa a pierderii interesului pentru sex precum sau a problemelor erectile. Iar aceste efecte nu face decat sa adanceasca depresia. Oricum specialistii recomanda sa urmariri mai multe simptome si sa nu trageti concluzii numai dupa ce ati observat manifestarea unuia.

Barbatii depresivi sunt indecisi

Barbatii care sufera de depresie nu mai sunt in strare nici macar sa ia o decizie, fara sa mai vorbim si de a porni o anumita actiune. Exista insa si persoana care, in mod curent, sunt incapabil de a lua o decizie. Insa simptomul are legatura cu inabilitatea de a procesa corect o informatie.

Depresia duce la ganduri de suicid

Se poate ajunge chiar la intentii suicidale si la incercari de suicid. Riscul este cu atat mai serios la barbati care cauta sa renunte la viata prin metode mai violente decat femeile. Tocmai de aceea, de obicei reusesc sa-si ia viata din prima incercare. Cei mai predispusi la astfel in actiuni sunt barbatii mai in varsta, spun specialistii. (sursa: health.com)

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu