Depresia la barbati: 11 semne care o dezvaluie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Depresia la barbati: 11 semne care o dezvaluie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » Depresia la barbati: 11 semne care o dezvaluie
depresia la barbati - sfatulparintior.ro - pixabay_com - man-2734073_1920

Depresia  este o o boala serioasa si trebuie tratata ca atare. Aceasta afecteaza atat femeile cat si barbatii, nu tine seama de marimea contului din banca, n-are preferinte de varsta, profesie, etc. In Romania nu exista date clare privind numarul bolnavilor, insa in SUA nu mai putin de 5 milioane de barbati sunt diagnosticati ca depresivi. In cazul in care nu este tratata depresia ii impinge pe oameni chiar la sinucidere.

Dupa cum un tratament corespunzator ii readuce pofta de viata suferindului. Iata care sunt pricipalele semne pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand vine vorba despre depresie.

Primul semn de depresie: oboseala

Oamenii depresivi sufera o serie de schimbari fizice si emotionale. Spre exemplu, activitatea intelectuala devine mai lenta, de asemenea reactiile si miscarile. Lentorii care caracterizeaza subiectul i se asociaza oboseala profunda, persistenta.

Prea mult sau prea putin somn  poate insemna depresie

Problemele cu somnul, precum insomnia – trezire dimineata devreme – precum si excesul de somn sunt simptomele comune ale depresiei. Sunt persoane care chiar si dupa 12 ore de somn tot se simt rupti de oboseala.

Starile de anxietate duc la depresie

Specialistii au demonstrat legaturi  puternice intre axietate si depresie. Barbatii sunt cei mai expusi la anxietate mai ales in aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic cand isi pot pierde job-ul si astfel nu-si mai pot intretine familia.

Citeste si: Depresia. 12 cauze SURPRINZATOARE! 5 sfaturi sa o depasesti

Depresia se masoara in dureri de stomac sau de spate

Problemele de sanatate precum constipatia sau diareea alaturi de dureri ale stomacului sau spatelui sunt semne clare de depresie. Insa, de cele mai multe ori, barbatii nu constientizeaza ca aceste probleme merg mana in mana cu depresia.

Iritabilitate ridicata, un posibil semn de depresie

Barbati care sufera de depresie se pot manifesta prin suparari, prin stari de iritare accentuata si de agitatie. Subiectului in cauza ii este din ce in ce mai greu sa se stapaneasca. Barbatii spun ca sunt nervosi din cauza gandurilor negre care ii bantuie constant.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/08/2021