Shop
Ultimele 100 de articole

Copiii cu taţi mai în vârstă trăiesc mai mult

14 iunie 2012, , Vizualizări: 487
sfatulparintilor.ro - Copiii cu taţi mai în vârstă trăiesc mai mult

Paternitatea tardivă poate oferi câteva avantaje în domeniul longevităţii, afirmă oamenii de ştiinţă americani într-un studiu potrivit căruia bebeluşii ai căror taţi au vârste înaintate par să fie „programaţi” genetic pentru a trăi mai mult.
Structura genetică a spermei se modifică pe măsură ce bărbaţii înaintează în vârstă şi generează un cod ADN care favorizează longevitatea – o trăsătură transmisă bebeluşilor lor.

Cercetătorii americani au descoperit această legătură după ce au analizat structura ADN a unui eşantion alcătuit din 1.779 de tineri adulţi.

Studiul lor a fost publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Oamenii de ştiinţă cunosc de ceva vreme faptul că speranţa de viaţă este asociată cu lungimea unor structuri – telomeri – care se află la capetele cromozomilor ce alcătuiesc codul nostru genetic, ADN-ul. În general, o lungime mai mică a telomerilor echivalează cu o speranţă de viaţă mai mică.

Semănând cu capacele din plastic de la capetele şireturilor unui pantof, telomerii protejează capetele cromozomilor de uzură. Dar, în cele mai multe celule, ei se scurtează odată cu înaintarea în vârstă, până când celulele nu mai sunt capabile să îi reproducă. Oamenii de ştiinţă au descoperit însă faptul că în celulele spermatice  telomerii devin mai lungi odată cu înaintarea în vârstă.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu