8 lucruri pe care toti tatii ar trebui sa le spuna baietilor lor. Le vor multumi la maturitate! - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 lucruri pe care toti tatii ar trebui sa le spuna baietilor lor. Le vor multumi la maturitate!

tata fiu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - father-2695667_1920
  1. Il invata cum sa riposteze

Tata este singurul care isi poate invata baiatul cum sa fie puternic si ferm, cum sa isi spuna punctul de vedere si ce este corect. Il invata cum sa devina amenintator astfel incat atacatorul sa faca pasul inapoi si cand sa treaca peste provocari si sa plece linistit.

Ar trebui sa-i explice fiului si sa-i arate prin exemplul personal ca bunatatea nu este slabiciune.

 

 

  1. Il ajuta sa-si faca propria perspectiva asupra lumii

Tatal nu trebuie decat sa vorbeasca din cand in cand cu copilul sau. El trebuie sa inteleaga ca nu exista doar mama cu cerintele si asteptarile ei, ci si o alta persoana cu o perspectiva diferita.

Pana la urma este absolut normal ca tatal si mama sa aiba perspective diferite asupra lumii. Cu ajutorul tatalui, fiul va vedea ca acelasi fenomen poate fi privind din perspective diferite si sa invete sa analizeze si sa-si faca propria parere despre lucruri.

 

 

  1. Sa imbogateasca experienta copilului cu noi senzatii

Inca de la 6 luni, copilul poate simti diferenta dintre manifestarea dragostei a mamei si a tatalui. Spre deosebirre de mame care pun accentul pe imbratisari si mangaieri, tatii prefera jocurile active cu „caracter masculin”, ca de exemplu aruncarile in sus si invartirile. Chiar daca mamele nu privesc speriate astfel de actiuni, baiatul primeste o multime de senzatii vizuale, auditive si tactile si noi experiente despre propria pozitionare spatiala.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 20/11/2017