8 lucruri pe care toti tatii ar trebui sa le spuna baietilor lor. Le vor multumi la maturitate! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 lucruri pe care toti tatii ar trebui sa le spuna baietilor lor. Le vor multumi la maturitate!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » 8 lucruri pe care toti tatii ar trebui sa le spuna baietilor lor. Le vor multumi la maturitate!
tata fiu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - father-2695667_1920

Desi se spune ca mamele joaca cel mai important rol in viata copiilor, exista, totusi, lucruri pe care un tata le face mai bine. Mai ales cand este vorba de fiii lor.

 

Iata lucrurile pe care doar un tata le poate spune baiatului sau.

 

  1. Ii explica cat de important este sa stie cum sa castige si cum sa piarda

In afara prietenilor cine este cel mai bun companion pentru un copil cand este vorba despre competitii si jocuri? Tatal, bineinteles. Asa isi antreneaza baiatul calitatile masculine. In timpul intrecerilor, baiatul va simti gustul victoriei si va realiza de cat trebuie sa munceasca pentru a castiga.

In cazul tatalui, jocurile sunt oportunitatea perfecta pentru a-i explica fiului ca infrangerile sunt inevitabile. Daca dai gres, trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe pentru ca nu este nicio rusine sa pierzi.

 

 

  1. Il invata care este atitudinea corecta fata de femei

Si o mama ii poate spune fiului cum trebuie tratata o femeie, insa doar tatal ii poate arata prin exemplul personal. Ar fi minunat daca baiatul va invata toate lucrurile importante despre femei de la tatal sau. Nu de la prieteni, nu de pe Internet, ci de la tati, ceea ce este foarte important.

De exemplu, isi poate lua fiul atunci cand merge sa cumpere flori pentru mama. Sa mearga impreuna la magazin si sa vorbeasca prietenos cu casiera astfel incat copilul sa nu ezite cand trebuie sa discute cu femei necunoscute.

 

 

  1. Sa aiba o discutie ca de la barbat la barbat despre dragoste

Cand este momentul potrivit un tata trebuie sa abordeze si acest subiect. Pentru un adolescent, este important ca tatal sau sa-i spuna despre prima sa dragoste, despre primele intalniri si ca nu ar trebui sa se grabeasca, sa astepte femeia care ii va face ca inima sa-i cante. Astfel de conversatii sunt extrem de folositoare pentru cresterea increderii intre tata si fiu.

 

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 20/11/2017