Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații
sa nu faci la birou - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1733881_1920

Pandemia de coronavirus presupune restricții și sacrificii pentru toată lumea, în special pentru femei, arată o analiză publicată pe platforma europeană Eurydice. Aceasta urmărește impactul suportat de părinții care s-au văzut nevoiți să facă două lucruri simultan în timpul pandemiei: să lucreze de acasă și să aibă grijă de copiii care fac ore online, de acasă.

Mai mult decât atât, analiza sugerează faptul că pandemia poate șterge 25 de ani de progrese în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați, care oricum nu exista 100% nici înainte.

În ciuda faptului că ni se amintește de fiecare dată că actuala criză ne afectează pe toți, în egală măsură, s-a ajuns la concluzia că, în această perioadă, povara este resimțită mai mult de femei. Dacă stăm să ne gândim și să ne amintim de un raport realizat de Banca Mondială, mai mereu crizele le afectează pe femei mai puternic decât pe bărbați, atât de din punct de vedere economic, cât și social. Există deja studii care preconizează că sunt șanse mari ca de această dată să fie destul de afectate de criză mai ales femeile tinere cu joburi slab plătite, iar ONU se așteaptă la încă 15 milioane de cazuri de violență domestică în acest an.

Citește continuarea pe Qbebe: https://cutt.ly/8W1ZMYU

Cuvinte cheie:
Data articol: 13/09/2021