Finante personale si investitii, la genul feminin [webinar SPECIAL] - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Finante personale si investitii, la genul feminin [webinar SPECIAL]

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Finante personale si investitii, la genul feminin [webinar SPECIAL]
Finante personale si investitii

Culmea ironiei este ca, pe de o parte, traim intr-o societate in care ideea de egalitate intre sexe este promovata tot mai mult.

Dar, pe de alta parte, in aceeasi societate inca exista multe mituri si credinte limitative despre relatia celor doua sexe cu banii.

Poate ca ai auzit si tu ca:

– „lumea financiara este o lume a barbatilor”;

– „doar barbatii se pricep la gestionarea banilor”;

– „femeile nu stiu sa faca investitii”.

Ei bine, aceste pareri sunt EXTREM de gresite!!!

In realitate, studiile din domeniu arata ca femeile sunt foarte pricepute la investitii si ca obtin rezultate chiar mai bune decat barbatii!

Din studiul realizat de Universitatea din California in 2001, intitulat “Boys Will Be Boys”, rezulta ca femeile, in general, au obtinut din investitiile lor un randament anual cu aproape 1% mai mare decat barbatii.

Aceste rezultate au fost in mare parte confirmate de studiul realizat in 2021 de celebra companie de brokeraj Fidelity pe 5,2 milioane de conturi de investitii.

Studiul a indicat faptul ca femeile obtin profituri anuale mai mari cu 0,4% decat barbatii.

Poate ca acest procent anual de 0,4% nu ti se pare semnificativ, insa cineva care investeste 1000 lei pe luna timp de 30 ani, va obtine in final, datorita lui, o suma mai mare cu 119.000 lei!

In ceea ce ma priveste, pot sa confirm interesul tot mai mare pentru investitii, din partea reprezentantelor genului feminin.

Organizez cursuri de investitii din anul 2016 si in permanenta am avut participanti din ambele sexe, insa in proportii destul de diferite.

La inceput, femeile reprezentau doar 25%, sau maxim 30%, din numarul total de cursanti.

Dar apoi lucrurile au inceput sa se schimbe.

Iar in toamna anului trecut, la Programul de 12 saptamani, am fost foarte surprins sa constat ca situatia chiar s-a inversat: numarul femeilor participante l-a depasit pe cel al barbatilor, dupa cum poti vedea mai jos:

Asa ca mi-am propus sa vin in sprijinul reprezentantelor genului feminin cu informatii specifice si practice, in cadrul celor doua webinare dedicate in mod SPECIAL: Finante personale si investitii, la genul feminin.

Webinarele vor avea loc joi 15 febr. si joi 22 febr., de la ora 19.00, pe Zoom.

Alaturi de mine se va afla colega mea de educatie financiara Ildiko Ludmann, care ne va sustine prin perspectiva ei personala despre drumul de la haos financiar la siguranta financiara (cand cheltuielile de baza sunt acoperite din venituri pasive din investitii).

Foarte pe scurt, vom vorbi despre:

– atuurile pe care le au femeile cand vine vorba de gestionarea banilor, in finante personale si investitii;

– punctele lor slabe, si cum pot sa le evite cat mai bine.

Webinarele sunt gratuite, inscrie-te aici: https://bit.ly/42Ao5lY

Te asteptam cu drag,

Dan

Articole care te pot interesa

Data articol: 09/02/2024