Top “ratangii” de succes - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top “ratangii” de succes

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Top “ratangii” de succes
thomas edison

Succesul este o notiune la care multa lume viseaza si care pentru unii este greu de atins. Mai ales dupa ce rateaza cateva incercari. Odata confruntati cu esecul, oamenii au tendinta sa dea inapoi  si foarte greu se lasa convinsi sa incerce din nou. Pana la urma, realizeaza ca aceasta este, de fapt, cheia succesului: sa nu te dai batut.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata cei mai cunoscuti “ratangii” care, desi s-au confruntat cu esecul in multe ocazii, au cunoscut in cele din urma succesul.

 

1. Winston Churchill a ramas repetent in clasa a VI-a. A fost infrant in toate confruntarile pentru ocuparea unei functii publice. Apoi a devenit premierul Marii Britanii, la varsta de 62 de ani.

 

2. Thomas Edison a fost considerat de profesori “prea prost pentru a invata ceva”. Iar pana la ajunge la celebrul bec, a trecut prin 1000 de incercari nereusite. El insa nu le-a privit niciodata ca pe un esec, iar vorbele sale sunt celebre: “Nu am esuat de 1000 de ori, ci am descoperit 1000 de moduri in care nu se face un bec!”

 

3. Harland David Sanders – faimosul “Colonel” KFC – fost refuzat de 1000 de restaurante, pana sa ajunga la KFC. Drept apreciere pentru reteta sa, restaurantele KFC inca mai poarta pe firmament imaginea colonelului.

 

4. Steven Spielberg a “picat” examenul de admitere la Universitatea California de Sud de trei ori. Si-a continuat studiile in alta parte si a ajuns, in cele din urma, unul dintre cei mai bine cotati regizori de film.

 

5. Charlie Chaplin a fost refuzat de producatori pe motiv ca era prea obscur pentru a fi inteles. Cineva i-a acordat, pana la urma, credit, iar Chaplin este una dintre primele personalitati notabile ale filmului.

 

6. Marilyn Monroe a ramas fara contractual semnat cu Columbia Pictures, pentru ca s-a considerat ca nu este suficient de frumoasa si de talentata ca sa fie actrita.

 

7. Soichiro Honda nu a fost acceptat pentru un post de inginer la Toyota. A inceput atunci sa fabrice motocliclete pe cont propriu, afacerea devenind un succes incontestabil.

 

8. Vera Wang nu a reusit sa intre in echipa nationala de patinaj artistic a Statelor Unite. S-a angajat ca editor de moda la revista Vogue, dar nu a fost acceptata pentru pozitia de redactor-sef. Atunci s-a retras si a devenit una dintre cele mai cunoscute creatoare de moda, specialitatea ei fiind rochiile de mireasa.

 

9. Walt Disney a fost concediat de la ziarul la care lucra ca editor pe motiv ca nu are imaginatie si idei creative. Alte cateva afaceri i-au esuat, insa cum ar fi fost copilaria multora dintre noi fara primul sau succes – Alba ca zapada?!
10. Albert Einstein n-a vorbit pana la 4 ani si n-a stiut sa citeasca pana la 7 ani. Profesorii sai l-au catalogat drept “incet” si “inapoiat mintal”. Einstein doar gandea diferit decat ceilalti. Si a dovedit-o, daca mai era nevoie, castigand premiul Nobe pentru fizica.

 

11. Jerry Seinfeld a fost dat jos de pe scena cu huiduieli si injuraturi, la prima sa aparitie, publicul negustand umorul sau. In cele din urma a devenit cel mai iubit artist de stand-up comedy, iar sitcom-ul sau este unul dintre cele mai apreciate seriale din toate timpurile.
12. Fred Astaire a primit la prima sa auditie urmatoarele calificative: “Nu stie sa interpreteze, nu stie sa cante. E aproape chel si stie sa danseze doar un pic”. Apoi a devenit cel mai faimos dansator al tuturor timpurilor si a cucerit inimile milioanelor de americance.

 

13. Sidney Poitier, la prima sa auditie, a fost criticat aspru: “Nu ne mai face sa ne pierdem timpul si du-te sa speli vase pe undeva”. Mai tarziu a castigat premiul Oscar.

 

14. Vincent Van Gogh a vandut in intreaga sa viata doar UN tablou, si acela unui prieten. Cu toate ca uneori nu avea ce manca, a continuat sa picteze. Opera sa, de peste 800 de lucrari, este astazi nepretuita.

 

15.  Sir James Dyson a dat gres cu 5126 de prototipuri de aspirator, risipind economiile stranse in 15 ani. Insa al 5127-lea prototip a fost un succes, marca Dyson avand si acum cele mai bine vandute aspiratoare din Statele Unite.
16. J.K. Rowling era somera, divortata, mama singura si traia din ajutor social, cand l-a scris pe Harry Potter. Cu ajutorul ucenicului vrajitor, Rowling a devenit prima persoana miliardara doar din scris.
17. Stephen King a fost atat de nemultumit de primul sau roman – Carrie – incat l-a aruncat la gunoi. Sotia sa a gasit manuscrisul si l-a trimis la edituri. Pana acum, King a publicat 49 de romane, vandute in 350 de milioane de exemplare.

Data articol: 17/01/2013