Parinti si copii: Lucruri care nu vor mai fi niciodata la fel dupa ce ai copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Parinti si copii: Lucruri care nu vor mai fi niciodata la fel dupa ce ai copii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Parinti si copii: Lucruri care nu vor mai fi niciodata la fel dupa ce ai copii
sfatulparintilor.ro - Cum se schimba viata ta dupa ce ai copii

Viata ta nu va mai fi niciodata la fel dupa ce devenim parinti si copiii isi fac aparitia pe aceasta lume. O noua perspectiva se va deschide in fata parintilor si copiilor. Iata o lista a lucrurilor care se schimba dupa ce devenim parinti rezultate in urma unui studiu realizat de scriitoarea Rebecca Woolf.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Parinti si copii #1: Increderea de sine

In unele cazuri, parintii care inainte de venirea pe lume a copiilor erau increzatori in fortele proprii, n-aveau teama de nimic, dintr-o data au devenit vulnerabili. De asemenea, altii demonstreaza contrariul. Daca inainte erau timizi, fricosi, dupa ce venirea pe lume a copiilor lor s-au transformat in “paralei”.

 

 

Parinti si copii #2: Respectul

Dupa venirea pe lume a copiilor, parintii vor fi mai respectuosi cu propriul corp, cu parintii, cu oamenii din jur. Doar trebuie sa dea un bun exemplu copiilor lor.

 

 

Parinti si copii #3: Durerea si spiritul de sacrificiu

Poate nu ti-ai fi inchipuit asta inainte sa devii parinte, insa dupa venirea pe lume a copilului, durerea ta este infinit mai mica decat durerea pe care o resimte copilul tau. De asemenea, nici un sacrificiu nu ti se va parea prea mare daca are legatura cu copilul tau.

 

 

Parinti si copii #4: Credinta

Cand cresti, incepi sa pierzi din credintele pe care le aveai cand erai copil. Toate acestea vor reveni dupa ce devii parinte: vrei crede din nou in Mos Craciun, in praful magic al zanelor, in minunile pe care le face o simpla acadea.

 

 

Parinti si copii #5: Iubirea

Tot ce stiai despre iubire capata alte semnificatii: iti iubesti altfel parintii, crezi in dragostea la prima vedere, nu te mai admiri in oglida, iti admiri copilul, nu te mai gandesti la tine, te gandesti la altcineva de milioane de ori intr-un minut.

 

Parinti si copii #6: Perceptia despre bani si cariera

Imediat ce ai un copil realizezi ca nici o bogatie din lume nu e mai presus decat bucuria copilului tau. Te gandesti mai de graba sa cumperi o tricicleta decat sa-ti iei o noua pereche de pantofi. Vei avea mereu timp de inca un sarut si inca o imbratisare, chiar daca stii sigur ca vei intarzia la birou. Si nici cea mai mare realizare din cariera ta nu se va putea compara cu copilul tau.

Cuvinte cheie:
Data articol: 30/08/2013