Shop
Ultimele 100 de articole

Inspirational: Cum e bine pentru tine – impreuna sau separat?

15 iunie 2021, , Vizualizări:
cum e mai bine pentru tine - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - stationery-4053418_1920

A fost odata un batran care locuia cu cei trei fii ai sai intr-un sat. Cei trei fii erau foarte muncitori. Totusi, se certau tot timpul. Batranul a incercat din rasputeri sa ii uneasca, dar nu a reusit. Desi satenii apreciau munca si eforturile lor, ei radeau de baieti de fiecare data cand se luau la harta.

Au trecut lunile si batranul s-a imbolnavit. El le-a spus fiilor sa ramana uniti, dar nu l-au ascultat. Deci, a decis sa le dea o lectie practica, astfel incat sa lase deoparte diferentele si sa ramana uniti.

Batranul si-a chemat fiii.

El le-a spus: „Va voi da un pachet de betisoare. Luati separat fiecare bat si va trebui sa rupeti fiecare bat in doua. Cel care rupe betele cel mai repede va fi recompensat mai mult ”. Fiii au fost de acord.

Batranul a dat cate un manunchi de 10 betisoare fiecaruia dintre ei si le-a cerut sa rupa fiecare bat in bucati. Au rupt betele in bucati in cateva minute. Si din nou au inceput sa se certe intre ei despre cine a terminat primul.

Batranul a spus: „Dragi fii, jocul nu s-a terminat. Acum voi da un alt pachet de betisoare fiecaruia dintre voi. Va trebui sa rupeti betele ca pe un pachet, nu ca pe bete separate.”

Fiii au fost de acord si au incercat sa rupa manunchiul de bete.

Desi au incercat tot posibilul, nu au putut rupe pachetul. Nu au reusit sa termine sarcina. Cei trei fii i-au povestit esecul, tatalui lor.

Batranul a raspuns: „Dragi fii. Iata! Ati putut rupe cu usurinta betisoarele separate in bucati, dar nu ati reusit sa rupeti pachetul! Deci, daca ramaneti uniti, nimeni nu va poate face rau. Daca te certi cu fratii tai, oricine te poate invinge cu usurinta. Va rog sa ramaneti uniti ”.

Cei trei fii au inteles puterea unitatii si i-au promis tatalui ca, indiferent de situatie, vor ramane toti impreuna.

Morala povestii: atunci cand vine vorba de rezolvarea problemelor, este mult mai usor sa lucrati impreuna ca un grup, mai degraba decat sa petreceti tot acest timp ceartandu-va. Acest lucru este valabil mai ales pentru proiectele care se apropie de termenele limita. Este important sa ne concentram asupra sarcinii si sa ne ajutam reciproc pentr a depasi obstacolele, in loc sa ne certam.

Citeste si: A murit singur intr-un azil. Scrisoarea pe care a lasat-o te va schimba

Imagine de Leo Zank de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.