Shop
Ultimele 100 de articole

Dr. Wayne Dyer: Cum sa ierti pe cineva in 15 pasi ​

13 ianuarie 2020, , Vizualizări:
Cum sa ierti pe cineva

Iertarea celorlalti este o conditie esentiala pentru dezvoltarea spirituala. Ranirea produsa de cineva in trecut nu este, in prezent, decat un gand sau un sentiment care te impovareaza. Gandurile pline de resentimente, suparare si ura nu fac decat sa te dezechilibreze din punct de vedere energetic daca le permiti sa ocupe spatiu important din capul tau. Daca reusesti sa scapi de ele vei experimenta mai multa liniste sufleteasca. Iata cum sa ierti pe cineva in 15 pasi, potrivit lui Dr. Wayne Dyer.

  1. Mergi mai departe

Trecutul si toate ranile de atunci nu fac parte din actuala realitate fizica. Nu le permite sa fie prezente nici in mintea ta, alterand momentul prezent. Viata este asemeni unei piese de teatru in mai multe acte. Unele personaje au un rol marunt altele interpreteaza unele importante. Unele fac parte dintre personajele negative, iar altii sunt baietii buni. Insa prezenta tuturor este importanta pentru ca altfel nu ar fi fost distribuiti de la inceput. Accepta-i pe toti si mergi mai departe.

  1. Reconecteaza-te cu Spiritul

Ia decizia de a ramane conectat cu Spiritul chiar si cand acesta este cel mai greu lucru pe care trebuie sa-l faci. Daca reusesti asta te vei afla in armonia in care corpul tau poate prolifera. Intoarce-ti inima catre Dumnezeu si permite-i spiritului sa circule prin tine.

Noul angajament va aduce in realitatea ta o energie inalta plina de iubire si lumina. Oriunde vei merge ceilalti o vor simti, iar problemele generate de lipsa de armonie si boala pur si simpur vor disparea in prezenta ta. Devino un instrument al pacii, asa cum se spune in primul vers al rugaciunii Sfantului Francis.

wayne dyer

  1. Nu te culca suparat

Atunci cand mergi in pat refuza in mod constient sa folosesti timpul dinaintea venirii somnului gandindu-te la lucruri neplacute care sa capete putere in mintea subconstienta. Alege sa-ti umpli subconstientul cu conceptii de genul: eu sunt un creator Divin. Repeta-ti: sunt linistit, sunt dragoste si atrag in viata mea doar lucrurile care sunt in acord cu cele mai inalte idealuri ale tale.

  1. Schimba focusul de la a-i invinovati pe ceilalti la incercarea de a te intelege pe tine

Atunci cand esti suparat pe ceva facut de ceilalti, muta-ti focusul de la cei pe care ii consideri responsabili pentru tulburarea linistii tale interioare. In schimb, permite-ti sa simti sentimentele care te incearca fara sa invinovatesti pe cineva pentru ele. Nici macar pe tine insuti. Doar permite-i experientei sa fie traita din plin si spune-ti ca nimeni nu are puterea de a te destabiliza, fara voia ta.

Spune-ti ca iti permiti sa experimentezi emotiile fara sa le etichetezi drept „gresite” ori sa incerci sa le ascunzi. In acest fel, faci un pas mare catre autodezvoltare. Este important sa renunti la invinuire, ori chiar de dorinta de a-i intelege pe ceilalti, in loc de asta concentreaza-te pe propria intelegere.

Prin asumarea responsabilitatii asupra modului in care alegi sa raspunzi cuiva ori la ceva, intri in dansul superb al vietii. Prin schimbarea modului in care percepi puterea pe care ei o au asupra ta, vei incepe sa vezi lumea in noi culori si vei realiza potentialul nelimitat care zace in tine.

  1. Evita sa le spui celorlalti ce sa faca

Evita gandurile si activitatile care includ sa le spui unor oameni perfect capabili sa ia decizii ce sa faca. Chiar si in propria familie aminteste-ti ca nu detii pe nimeni. Acest lucru ti-l reaminteste si poetul Kahlil Gibran:

„Copiii tai nu sunt copiii tai.

Ei sunt fiii si fiicele vietii care tanjesc dupa ea insasi.

Ei vin prin tine, dar nu de la tine,
Si desi ei sunt cu tine, totusi ei nu-ti apartin.”

Acesta este un lucru intotdeauna adevarat. De fapt, ar trebui sa scapi de orice inclinatie de a domina in toate relatiile voastre. Asculta mai degraba decat sa vorbesti. Fii atent la atunci cand incepi sa emiti pareri critice si vezi unde te duce autoexaminarea. Cand inlocuiezti mentalitatea de stapan cu una permisiva vei incepe sa descoperi adevaratul TAO care se gaseste in tine si in ceilalti. Din acel moment, vei scapa de frustrarea determinata de faptul ca ceilalti nu se comporta conform asteptarilor tale setate de ego.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.