Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa ierti? 6 tehnici concrete sa poti ierta mai usor. 2 rugaciuni puternice de iertare si dezlegare

10 mai 2019, , Vizualizări:
iertare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - forgive-208824_1920

“Este cu adevarat iertare atunci cand poti spune unui om: MULTUMESC pentru aceasta experienta!” Oprah Winfrey

Multa lume vorbeste despre iertare si despre beneficiile ei, insa nu intotdeauna sa ierti este un proces usor. Cum poti ierta pe cineva care, prin actiunile sale, a influentat negativ viata ta, familia ta, casnicia ta? Cum eliberezi furia si durerea din sufletul tau pentru a putea ierta?

“Iertare nu inseamna sa recunosti cine are sau nu are dreptate, iertare inseamna sa faci ceea ce este corect” – Maestrul Choa Kok Sui

Tehnicile de mai jos te ajuta in procesul de iertare si te invata cum sa gestionezi experientele neplacute din viata ta, pentru a putea continua sa traiesti si sa iubesti.

 

 

Iertare # Metoda 1: Iubeste mai mult

Cand doi oameni incearca sa fie apropiati, pot exista frictiuni. DRAGOSTEA este lubrifiantul, sub toate formele sale – ganduri de iubire, sentimente de iubire, cuvinte de dragoste, actiuni dragastoase” – Maestrul Choa Kok Sui

Cateodata ne concentram atat de mult pe probleme si pe diferente, incat uitam de timpurile bune petrecute in compania prietenilor, rudelor, colegilor si, in loc sa ne simtim fericiti si recunoscatori, incepem sa simtim insatisfactia si frustrarea.

De cele mai multe ori, oamenii sunt raniti de catre cei dragi si mai putin de straini.

Ca sa ierti, trebuie sa iubesti mai mult. Iubind vei fi mai deschis, mai intelegator, mai iertator. Ca sa-ti fie si mai usor, gandeste-te la cum actionezi cand copilul tau greseste ceva. Nu ai cum sa fii foarte furios, pentru ca il iubesti foarte mult. Si fiecare particica din iubirea pentru el, neutralizeaza furia pe care o poti resimti. Daca actionezi la fel si cu ceilalti, fie ca sunt rude, prieteni, colegi, de fiecare data cand esti iritat si frustrat din cauza lor, energia iubirii va actiona ca un lubrifiant si nu vor mai exista frictiuni.

“Nu poti sa ierti fara sa iubesti!” – Maya Angelou

Iertare # Metoda 2: Pune-te in pielea celuilalt

Trebuie sa fim realisti, toti oamenii gresesc. Nimeni nu este perfect. Cu totii facem greseli, iar greseala inseamna evolutie. De aceea n-ar trebui sa facem mare caz atunci cand cineva comite o eroare. Invata cum sa ierti! Fara aceste greseli n-am putea evolua, nu ne-am putea dezvolta. N-am putea invata. Este foarte important sa facem greseli si sa invatam din ele si sa nu le mai repetam.

Asa ca, atunci cand te simti ranit, nu reactiona imediat. Asteapta un moment, gandeste, pune-te in pielea celuilalt, vezi situatia din mai multe perspective. Analizeaza care sunt motivele pentru care o persoana ar reactiona asa, de ce te simti tu furios si ce ai face ca sa corectezi actiunea si ca sa ierti.

Deseori oamenii se ranesc reciproc pentru ca nu reusesc sa se puna in pielea celorlalti, sa inteleaga emotiile acestora.

 

 

Iertare # Metoda 3: Elibereaza furia

Ai libertatea de a alege intre a te balaci in mocirla sau a iubi pentru a trai fericit” – Maestrul Choa Kok Sui

Cateodata, in ciuda analizei, in ciuda intelegerii, in ciuda uitarii si a iertarii, poate persista o furie interioara. Si atunci apare intrebarea: cum poti sa ierti cand tu esti inca furios? Raspunsul este simplu: fara eliberarea acestei furii si a emotiilor negative, iertarea nu este completa.

Iata cateva tehnici care te vor ajuta sa te eliberezi de furie.

Poti incerca sa ii scrii o scrisoare celui care te-a ofensat in care sa-i explici situatia si sentimentele pe care ti le starneste, apoi sa arzi sau sa rupi scrisoarea. In acest fel, furia si frustrarea vor fi eliberate prin cuvinte, iar arderea va fi un proces de eliberare si purificare a energiilor. Astfel te vei simti eliberat, mai usurat si mai fericit.

Iertare # Metoda 4: Tabla alba

“Furia si ura leaga oamenii. Cand urasti pe cineva te legi de el, iar sufletele voastre se conecteaza. Daca vrei sa te eliberezi, trebuie sa ierti acea persoana” – Maestrul Choa Kok Sui

In unele relatii, iertarea poate fi un proces foarte dificil. De cele mai multe ori aceste tipuri de relatii au angajamante karmice si vin din vietile anterioare.

Pentru a-i putea ierta pe acesti oameni trebuie sa faci constant procese constiente de iertare, din nou si din nou, pana cand te eliberezi de toata furia si de toate resentimentele din interiorul tau.

Tehnica Tablei albe presupune stergerea tuturor incidentelor negative si inlocuirea lor cu situatii pozitive. In acel moment te vei simti eliberat de furie, resentiment si vei regasi pacea si fericirea interioare.

Iertare # Metoda 5: Utilizeaza mantrele

Pentru a atinge pacea si armonia interioara, e nevoie sa ierti si sa ceri iertare, iar cheia este sa ii ierti pe altii inainte de a cere propria iertare. Mantrele pentru iertare sunt foarte puternice si te pot ajuta sa ii ierti pe cei care te-au ranit, eliberandu-te astfel de conexiunile energetice negative care va leaga. Vizualizeaza oamenii care te-au ranit si rosteste o mantra de iertare, apoi cere iertare. Repeta procesul daca este nevoie, pana cand simti ca nu mai este in tine nicio urma de furie si ura.

Iertare # Metoda 6: Meditatia sufletelor pereche

“Oamenii iubesc cu aceeasi putere cu care iarta” – Francois de La Rochefoucauld

Meditatia sufletelor pereche este foarte puternica si sterge gradat gandurile, emotiile si energiile negative din aurta ta, dar dezvolta totodata si chakra inimii si chakra coroanei.

Chakra inimii este centrul emotiilor pozitive: pace, fericire, compasiune, toleranta. Cand se activeaza chakra inimii, chakra plexului solar se purifica. In timpul meditatiei vei simti mai multa iubire si bunatate indreptata catre tine insuti si catre ceilalti oameni. Aceasta este cea mai buna practica de a ierta si de a face iertarea componenta din viata ta.

Pe termen lung, meditatia sufletelor pereche imbunatateste abilitatea de a uita, ierta si iubi oamenii.

Atunci cand ai aura imbogatita cu energia iubirii si a pacii, vei atrage in viata ta oamenii potriviti si vei avea relatii armonioase.

“Oamenii iubesc cu aceeasi putere cu care iarta” – Francois de La Rochefoucauld

Rugaciuni puternice: Rugaciune de iertare

Te rog fierbinte pe Tine, Tata Ceresc, pe Tine Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine Sfinte Duh, in fata Ta, PreaSfanta Treime si a Maicii Preacurate, imi cer iertare pentru tot ce am gresit fata de intreaga Ta Creatie Divina, cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata, impreuna cu arborele meu genealogic, cunoscut sau necunoscut.

Ii iert, ii dezleg si ii binecuvintez pe cei ce mi-au gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata.

Si Te rog din suflet, PreaSfanta Treime, sa ne ierti, sa ne dezlegi si sa ne binecuvintezi si pe unii si pe altii.

Faca-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toti!

Amin!

 

Rugaciuni puternice: Rugaciune de iertare si de dezlegare

Doamne Isuse Hristoase, iubite si bland Judecator al sufletelor, Te rog iarta pe toti cei pentru care ne rugam astazi.

Sa le fie lor iertate faptele, vorbele, gandurile, emise cu stiinta sau cu nestiinta, care acum le pot provoca suferinta si durere. Caci Tu Esti prea milostiv Doamne Isuse Hristoase si nu vrei sa vezi omul patimind, ci doresti sa-l vezi intorcandu-se cu smerenie si cu iubire, la Tatal Ceresc

Prea Sfanta Treime, in numele Spiritului meu, si in numele Spiritelor membrilor familiei mele din toate vietile si din toate timpurile, ne cerem acum iertare pentru toate greselile stiute si nestiute, indiferent cand au fost facute acestea. Ne cerem iertare fata de toate sufletele care au suferit din pricina acestor actiuni gresite ale noastre, ne cerem iertare fata de noi insine pentru suferintele ce ni le-am provocat prin actiunile necugetate. Din suflet Te rugam Sfanta Treime, ne iarta pe noi toti si daruieste-ne dezlegare de tot raul ce ni l-am facut unii altora, sa se impace intre ele neamurile, semintiile, sa ne inapoiem unii altora darurile ce le avem fiecare de la Bunul Dumnezeu si pe care le-am luat cu forta vreodata, in mod necuvenit.

Din suflet iertam  pe toti cei ce ne-au gresit noua vreodata, iar daca sunt oameni pe care simtim ca nu-i putem ierta, din suflet Te rugam Doamne Isuse Hristoase, ajuta-ne pe noi sa putem ierta, caci Tu ai fost exemplul suprem al iertarii, atunci cand chiar si de pe Sfanta Cruce graiai: “Iarta-i Tata, ca nu stiu ce fac”.

Prea Sfanta Treime, din suflet Te rog, in Numele Spiritului meu si in Numele Spiritelor membrilor familiei mele din toate timpurile, sa ne fie noua dezlegate si anulate toate pacturile cu intunericul facute vreodata, indiferent in ce forma, cu cine au fost facute, in ce spatiu au fost facute.

Pentru mine si membrii familiei mele Iti cer sa ne fie noua dezlegate Sinele superioare si toate structurile noastre energetice din orice forma de captivitate.

Sa fim eliberati de orice alt fel de programe intunecate, care nu servesc binelui nostru cel mai inalt si al semenilor nostri, care nu ne permit sa ne simtim parte a Imparatiei lui Dumnezeu.

Prea Sfanta Treime, din suflet te rog sa fie eliberate toate sufletele intrupate si destrupate, de toate programele de magie neagra sau de orice alta forma intunecata, pentru care eu, in aceasta viata, sau vreo intrupare anterioara a Spiritului meu, prin cuvant, gand sau fapta, ne constituim ca autor moral sau initiator, afectand in acest fel aceste suflete si evolutia lor.

Te rog de asemenea sa fiu eliberat de toti algoritmii intunecati si de toate autoblestemele create de mine asupra propriei mele persoane, indiferent in care intrupare a Spiritului meu s-au intamplat acestea.

Doamne Isuse Hristoase, in Numele Spiritului meu si in Numele Spiritelor membrilor familiei mele din toate timpurile, Te rog sa fim noi eliberati atat cat este Voia Sfintei Treimi, de toate implanturile energetice care se opun evolutiei noastre, indiferent de cine au fost puse acestea, indiferent cand au fost puse acestea.

Din suflet Te rugam sa fie eliberate de la noi toate darurile, toate partile de suflet, de putere, si de orice alt fel, ce se afla acum in posesia noastra si care nu ne apartin prin drept Divin, sa fie acestea purificate prin Lumina Ta cea binecuvantata si sa fie intoarse la proprietarii lor de drept.

Din suflet Te rugam sa fie gasite si recuperate toate darurile noastre, toate partile noastre de suflet, de putere, si de orice alt fel, care sunt acum in alte parti si spatii, sa fie acestea trecute prin Lumina Ta cea binecuvantata si sa fie intoarse si relipite fiintelor noastre, astfel incat sa fim intregi asa cum Tu Tata Ceresc ne-ai creat la inceputuri.

Pentru toate darurile acestei rugaciuni de iertare si de dezlegare, si pentru toate darurile din toate timpurile, stiute si nestiute, Prea Sfanta Treime, cu adanca recunostinta, smerenie si iubire, din suflet Iti multumim si Te rugam pe Tine sa fie armonie si iubire in lume, astfel incat noi toti copiii Tai sa putem trai in Bucuria Vietii, acum si in vecii vecilor, Amin.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.