8 lucruri pe care ar trebui sa le traiesti in 2015 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 lucruri pe care ar trebui sa le traiesti in 2015

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 8 lucruri pe care ar trebui sa le traiesti in 2015
tinte 2015 - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Indoiala. Poate fi cancerul sufletului tau si un obstacol care te impiedica sa mergi mai departe. Te trage inapoi si te face sa vezi intotdeauna partea goala a paharului. Orice om are unele mici indoieli, unii mai multe decat altii. Insa daca le lasi iti vor distruge viata. Este greu sa fii plini de indoieli in viata persoanala si sa nu-ti fie afectata viata profesionala. Si viceversa este valabila. Adevarul este insa ca poti sa faci mult mai multe decat ai fi crezut ca este posibil. Cat de mult te-ai limitat tu insuti astfel incat sa nu-ti atingi adevaratul potential? De cate ori nu ai ascuns anumite aspecte ale vietii de teama sa nu-ti dezvalui vulnerabilitatile? De cate ori nu ai ramas in zona de confort, pe care singur ai creat-o, de frica sa nu te simti inconfortabil sau pentru a-ti apara inima? Cand a fost ultima oara cand ai patruns adanc in sufletul tau si te-ai intrebat „Ce vreau eu cu adevarat?” Nu ce crezi ca ai vrea sau ce crezi ca ai putea avea, sau ce ti-ai spus ca ai nevoie, ce ce vrei cu adevarat. Aceasta intrebare este fundatia muncii tale de a te descoperi pe tine insuti, a descoperi cine esti. Pune-ti intrebarea si vezi ce raspunsuri iti vin in minte. Raspunsurile te-ai putea ajuta sa iti stabilesti o serie de obiective pentru 2015. Lista ar putea incepe astfel: In 2015 vreau sa fiu…

 

  1. Prezent

Pentru a fi un bun prieten, frate, membru al comunitati etc trebuie sa fii prezent. Cu adevarat prezent. Social media nu este sinonim cu a fi prezent. Fa-ti timp pentru a te conecta cu adevarat cu cei dragi. Scrie scrisori. Da cateva telefoane. Scoate-ti un prieten in oras si fa-i cinste cu o cafea sau ceva dulce, fara a avea vreun motiv. Intoarce-te la aceste lucruri simple care, odinioara, te faceau fericit. Nu le face pentru a primi ceva in schimb, ci pentru ca aceste actiuni te bucura. Intoarce-te la perioada in care nu existau retelele de socializare si pastrai altfel legaturile cu prietenii si familia. Traieste clipa. Scapa de povara trecutului care te doboara sau de grijile privind viitorul, care nu-ti produc decat anxietate.

 

  1. Increzator

Nu mai incerca sa fortezi lucrurile. Daca este menit ca ceva sa se intample se va intampla. Nu ai puterea de a schimbat totul, iar eforturile tale in aceasta directie nu vor face decat sa inrautateasca lucrurile. Ai incredere ca lucrurile minunate isi vor face aparitia si viata ta si nu te supara cand rezultatele nu ies asa cum le-ai imaginat tu. Aceste predeterminari facute in gand iti vor face mai mult rau decat bine. Renunta la incercarea de a le forta sa mearga in directia aleasa de tine si ai incredere ca rezultatele vor fi chiar mai bune decat le-ai construit tu in minte.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 09/01/2015